Abone Ol

Eski Google yöneticisi: Yapay zekâyla pandemi başlatılabilir

Yapay zekâ uzmanı eski Google yöneticisi Mustafa Süleyman, yapay zekanın kötüye kullanımıyla sentetik virüslerin üretilebileceğini ve bunun pandemi başlatma potansiyeline sahip olacağını söyledi.

Eski Google yöneticisi: Yapay zekâyla pandemi başlatılabilir

Google DeepMind'ın kurucu ortağı Mustafa Süleyman, yapay zekanın patojenleri daha fazla zarar verecek şekilde tasarlamak için kullanılmasının pandemi gibi bir senaryoya yol açabileceğine dair endişelerini dile getirdi.


Patronlar Dünyası'nın haberine göre, bir podcast'in yakın zamanda yayımlanan bölümünde, "En karanlık senaryo insanların patojenlerle, kazara veya kasıtlı olarak daha bulaşıcı ya da daha ölümcül olabilecek, tasarlanmış sentetik patojenlerle deneyler yapmasıdır. Herhangi birinin bunlara erişmesine izin veremeyiz. Yapay zekâ yazılımını, bulut sistemlerini ve hatta bazı biyolojik materyalleri kimlerin kullanabileceğini sınırlamamız gerekiyor" dedi.

Süleyman, insanların şarbon gibi patojen mikroplara kolayca erişmesini engellemek için nasıl kısıtlamalar getiriliyorsa, gelişmiş yapay zekâ teknolojisine ve bu tür modelleri çalıştıran yazılımlara erişimin kısıtlanması için çağrı yaptı.