Abone Ol

Özlem Zengin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı oldu

Eski AKP'Li milletvekili Özlem Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi.

Eski AKP'li vekil Özlem Zengin Erdoğan'ın danışmanı oldu

25. Dönem İstanbul Milletvekili, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Avukat-Gazeteci Özlem Zengin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildiği bildirildi. Özlem Zengin başdanışmanlık görevine bugün resmen başladı.

ÖZLEM ZENGİN ARTIK CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI
Özlem Zengin, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Parti'den İstanbul 3. Bölge 2. sıradan milletvekili seçilmişti. 25. Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM'deki günleri kısa süren Özlem Zengin, 1 Kasım Genel Seçimleri'nde yeniden aday gösterilmemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 gün önce Özlem Zengin'i Cumhurbaşkanlığı başdanışman olarak atadı. Özlem Zengin bugün resmen görevine başladı. Bir yandan serbest avukatlık yaparken bir yandan da televizyon programları gerçekleştiren Özlem Zengin, Ak Parti çatısı altında 2003 yılından beri politika yapıyor. 2012 yılında İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı'na getirilen Zengin, kadın haklarıyla ilgili pek çok projeyi hayata geçirdi. KADEM'in kurucu üyeleri arasında da yer alan Özlen Zengin'in Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini icra ederken hukuk ve kadın hakları çalışma alanlarının başında gelecek.

CUMHURBAŞKANINA 3 KADIN BAŞDANIŞMAN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapan Ayşen Gürcan'ı da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atamıştı. Gazeteci Saadet Oruç ise Kasım 2015'te, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirilen isimler arasındaydı. Avukat-Gazeteci Özlem Zengin'in atamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 kadın başdanışmanı oldu.


KADEM FACEBOOK'DAN DUYURDU
Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM'in Twitter hesabında yapılan açıklamada Özlem Zengin'in Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirileceğini şöyle duyurmuştu;


MEMLEKETİ TOKAT SEVİNÇ İÇİNDE
Tokat doğumlu olan Özlem Zengin'in Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanmasıyla ilgili karar henüz Resmi Gazete'de yayınlanmadan Niksar Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın Facebook resmi hesabında yapılan paylaşımda da Zengin'in atamasının yapıldığı belirtilerek "25. Dönem İstanbul Milletvekilimiz, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanımız, değerli hemşehrimiz Özlem Zengin, Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getirildi. Yeni görevinde Sayın Zengin'e başarılar diliyoruz." denildi.


ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?
Tokat 1969 yılı doğumlu Özlem Zengin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu.
Mezuniyetinden sonra bir süre Amerika’da yaşadı. Türkiye’ ye döndükten sonra bir yıl öğretmenlik yaptı. 1998-2001 yılları arasında Kanal 7’ de yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği “HAYATIN İÇİNDEN” adlı televizyon programını hazırladı. Aynı yıl serbest avukatlık yapmaya başlayan Zengin mesleğini aktif olarak sürdürmektedir. 2003 yılında AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 2005’den itibaren İl Başkan Yardımcısı olarak Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendi. 2011 yılına kadar devam eden bu süreçte fasılasız üç dönem il yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2011 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, Din Sosyolojisi alanında ’Yüksek Yargı Kararları Işığında Din ve Laiklik Algısındaki Sosyolojik Değişim’ konulu tez çalışması ile yüksek lisans derecesi aldı. Bu arada Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 12 Mayıs 2012 ‘de, Üçüncü Olağan İstanbul İl Kadın Kolları Kongresi’ nde AK PARTİ İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’ na seçildi ve 14 Mart 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü. Kadın, Aile ve Çocuk üzerine sivil toplum alanında çalışmalarına da devam eden Av. Özlem ZENGİN İstanbul Kadın ve Aile Araştırma Merkezi “İKAMER” in kurucularındandır. Beyaz El Dayanışma Derneği kurucu üyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği “KADEM” kurucu üyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesidir. Medya alanında çalışmalarına devam etmekte ve ÜLKE TV de Türkiye ve dünya gündeminin özellikle kadınların bakış açısından değerlendirildiği “İNCE FİKİR” programını hazırlamakta ve sunmaktadır.
İyi derecede İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir.

istekadinlar.com