Abone Ol

Eşi koyu katolik olan Burcu Esmersoy Boşanamaz!!! Peki neden? İşte o iddia!!!

NTV spor spikeri Burcu Esmersoy'un, İtalyan eşi Massimo Cusimano'nun koyu katolik olması boşanmayı zora soktu. İşte o iddia...

Eşi koyu katolik olan Burcu Esmersoy Boşanamaz!!! Peki neden? İşte o...

İtalyan eşi Massimo Cusimano ile 2 yıl süren evliliğini bitirmeye hazırlanan Burcu Esmersoy'un nasıl boşanacağı şimdiden merak konusu oldu. Esmersoy, Paris'de Türk Konsolosluğu'ndaki nikahın ardından koyu bir katolik olan eşinin ailesinin isteği üzerine İtalya'da San Agostino Kilisesi'nde dini nikah ve belediye nikahı yapmıştı. Bu durumda ünlü spikerih boşanması nasıl gerçekleşecekti?

Konuyla ilgili İstanbul'da bir Katolik kilisesinde görevli bir rahip ile görüştüm. Kilisenin ve kendi isminin gizli kalmasını isteyen rahip, ilginç açıklamalarda bulundu:

"Katoliklerde boşanma olmaz. Evlilik birdir. Evlilik tamamlandığı an onu kimse bozamaz. Mahkemeye gidip boşanırlar ama kilisede yaptıkları nikah asla bozulmaz. Tanrı'nın huzurunda boşanma yoktur. Bu yüzden bir daha kilise nikahı yapamazlar. Çünkü evli olarak görünürler. Rabbin huzurunda vermiş oldukları söze karşı gelemezler. Katolikle evlenen o Türk kızı bir müslümanla evlenir ama başka bir Katolik erkekle bir daha kilise nikahı kıyamaz.

Türk kızı ya da Yunan kızı farketmez. Rabbin huzurunda vermiş olduğumuz sözler kutsaldır. Ona karşı gelemeyiz. İncil'de 'Tanrı birleştirdiği insanı ayırmaz'diye kutsal bir söz vardır. İnsanlar Tanrı'nın önünde söz veriyorlar. O andan itibaren 'seni sevmiyorum ayrılalım'diyemezler. Ancak evlilikleri geçersizse yani zorla ya da korkudan evlenmişlerse kilise nikahları geçersiz sayılabilir. Bunu da ispat etmeleri gerekir."

Gülşen Yüksel/VATAN