Abone Ol

Ertuğrul Özkök'ten Tuncer'e: Bu dört kadınla ekrana çıksan sana ne derler?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Yeni Şafak yazarı Serdar Tuncer'in tepkilere neden olan 'Boğa boynuzu' başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Ertuğrul Özkök'ten Tuncer'e: Bu dört kadınla ekrana çıksan sana ne derler?

Ertuğrul Özkök Yeni Şafak yazarı Serdar Tuncer'in dün kaleme aldığı yazısından “Benim inandığım Allah dört eşle evlenmeye müsaade etmez’ diyen (biri) ... dini kendi aklına uydurmaya çalışmaktadır ve halt etmektedir. Ama hiç kimse de kalkıp yaşamaya büzüğü yemedi diye bu dini kendine uydurmaya kalkmasın! Kurun kendinize bir büzük dini, yazın bir kitap, belirleyin ibadeti, yasağı kafanıza göre, oh mis, karışan mı var!” bölümünü eleştirdi.

Özkök, Tuncer'in Sibel Eraslan, Nihal Bengisu Karaca, Hilal Kaplan ve Nagehan Alçı'yla birlikte televizyon programında hayal ettiğini söyleyerek ''Yukarıda alıntıladığım sözleri onlara söylese...Neticede, hepsi muhafazakâr mahallenin çocukları... Beşi de iktidarı destekleyen yazarlar. Şöyle kendi aralarında, bu konuyu tatlı tatlı tartışsalar....Biz de öğrensek...'' dedi.

İşte Özkök'ün ''Bu dört kadınla ekrana çıksan sana ne derler'' başlıklı yazısı:

Yeni Şafak gazetesi yazarı Serdar Tuncer, dün son yılların en provokatif yazılarından birini yazdı.

Diyor ki:

“Benim inandığım Allah dört eşle evlenmeye müsaade etmez’ diyen (biri) ... dini kendi aklına uydurmaya çalışmaktadır ve halt etmektedir”.

*

Arkasından da şunu ekliyor:

“Ama hiç kimse de kalkıp yaşamaya büzüğü yemedi diye bu dini kendine uydurmaya kalkmasın! Kurun kendinize bir büzük dini, yazın bir kitap, belirleyin ibadeti, yasağı kafanıza göre, oh mis, karışan mı var!”

Son zamanlarda, önüme böyle konular geldiğinde topu taca atıyorum.

“Bu benim meselem değil, muhafazakârların meselesi, onlar kendi aralarında tartışsın ve halletsin” deyip kenara çekiliyorum.

*

Mesela şöyle bir televizyon programı hayal ediyorum.

Yazının devamı için tıklayın