Abone Ol

Ertuğrul Özkök'ten Bildirici'ye Gönderme: Reklam Yapacağım Ama...

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, bugünkü yazısında Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'ye bugünkü yazısında göndermede bulundu.

Ertuğrul Özkök'ten Bildirici'ye Gönderme: Reklam Yapacağım Ama...

Özkök yazısında, "Reklam yapacağım ama reklam olmasın diye şirketin adını vermeyeceğim... Nasıl olsa bir yerde görürsünüz... Şöyle başlıyor... Bir evde genç bir çift... Bir kutu tonbalığı konservesi açıp harika görünen bir salata yapıyorlar... Sonra genç adam konserve kutusunu gösterip konuşuyor: 'Yaaa hakikatten çok güzel... Adamlar yapmışlar...' Oradan bir sonraki sahneye geçiyoruz... Modern bir konserve fabrikası... Yüzlerce insan çalışıyor... Hepsinin yüzünde pleksiglas COVID maskesi var. İçlerinden biri yüzünü açıyor ve o anda fark ediyoruz. bBir kadın.... Hepimize bakarak  şunu söylüyor: 'Adamlar mı yapmış...' O an anlıyorsunuz ki 'Adamlar yapmış' dediği o konserveyi yapanların hepsi kadın... Ve fondaki sesten, o kuruluşta çalışan 2 bin 200 kişiden 1.400’ünün kadın olduğunu öğreniyoruz.... O kadınların yaptığı konserveler 35 ülkeye ihraç ediliyor..." ifadesini kullandı.

Özkök şunları kaydetti:

"Önümüzdeki pazartesi, 8 Mart Kadınlar Günü... Şirketlerimiz işte böyle harika reklamlarla ve tanıtım filmleriyle o özel güne hazırlanıyorlar... Türkiye’yi ileri götürecek duygu ve irade işte budur... Şirketlerimizde, halkımızda, Cumhuriyet değerleri üzerinde, kadın hakları konusunda, hayvan sevgisi konusunda giderek büyüyen bir duygu ve hassasiyet dalgası var... Artık sıra, bu yükselen güzel dalga üzerine güzel ve sağlam bir demokrasi evi inşa etmekte..."