Abone Ol

Ertuğrul Özkök: Erdoğan'ın Başarısını Kimse İnkar Edemez

tv100'de yayımlanan programda Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin İstanbul'da bir araya gelmesi değerlendirildi. Özkök, "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği başarıyı kimse inkar edemez" dedi.

Ertuğrul Özkök: Erdoğan'ın Başarısını Kimse İnkar Edemez

Rusya Başkanı Vladimir Putin'in, 24 Şubat gecesi onayıyla Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı devam ederken iki ülkenin temsilcileri, müzakere masasının etrafında İstanbul'da bir araya geldi.

İki ülkenin İstanbul Dolmabahçe'de yaptığı görüşmeler tüm dünya basınında yer alırken, taraflar peş peşe Türkiye'nin tutumu ve barışa katkısı amacıyla teşekkür etti.

tv100'de yayımlanan Cengiz ile Ahtapot programında da Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin İstanbul'da bir araya gelmesi değerlendirildi.

Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün hazırlayıp sunduğu programda, İstanbul'daki müzakere sürecinde Amerika'da olduğunu söyleyen Ertuğrul Özkök, "Amerika'da sokaklarda kimsenin savaşı konuştuğu yok. Ancak Oscar töreninde bu konuya dair konuşmalar oldu" dedi.

Lavrov'dan İstanbul'daki görüşmeler hakkında açıklama: OlumluDünya

"Türkiye açısından bir başarı"

Özkök, "Böyle bir savaşta iki ülkeyi İstanbul'da Dolmabahçe gibi sembolik bir yerde bir araya getirmek çok önemli bir şey. Unutmayalım bizim Kurtuluş Savaşın'dan sonraki görüşmeler Lozan'da yapıldı. O zamanlar Lozan'ın o tarafsız özelliği oradaydı ve taraflar Lozan'da bir araya geliyordu" dedi.

"Masanın başında Tayyip Erdoğan var"

Görüşmeye damgasını vuran fotoğraf ve görüntülere de değinen Özkök, "Tayyip Erdoğan var masanın başında ve taraflar alkışlıyorlar. Yani o taraflar da kendi ülkelerindeki liderlerden onay almadan böyle bir hareket (Erdoğan'ı alkışlamaları) yapmazlar. Dolayısıyla Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği başarıyı kimse inkar edemez" ifadelerini kullandı.


Ertuğrul Özkök'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler