Abone Ol

Ertuğrul Özkök: Diktatörlere artık diktatörlük de yetmiyor!

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, 21. yüzyıl diktatörlerine diktatörlük yetkilerinin bile yetmediğini yazdı.

Diktatörlere artık diktatörlük de yetmiyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök, MİT-darbe gecesi-hükümet üçgeninde yazdığı yazısının bir bölümünü 21. yüzyıl diktatörlerinin ortak özelliklerine ayırdı.

Türkiye'de de benzer bir eğilimin olduğu iddialarının arasında Özkök'ün "Diktatörlere artık diktatörlük de yetmiyor" başlıklı yazısı hayli manidar bulundu.

Özkök, Venezuela'da yapılan seçime dair yazısında ülkenin başında Madura isimli bir diktatör bulunduğunu, her türlü güce sahip olduğunu ancak bunun ona yetmediğini belirtti.

Gücünü arttırmak için yeni bir anayasa hazırlanması emri veren Madura'nın ülkesinde halkın yüzde 70'inin yeni Anayasaya karşı çıktığına değinen Özkök, "Venezuela bir petrol ülkesi ama halkı perişan. Çocuk felci aşısı bile yok" yorumunda bulundu.

Yazının ilgili bölümü:

Maduro, her türlü güce sahip, ama bu bile ona yetmiyor. Onun için yeni bir anayasa hazırlaması için bir tür kurucu meclis seçimi yaptırdı. Başkan, seçim sırasında kamunun bütün imkânlarını kullandı. Seçime destek vermeyen kamu yöneticileri, işlerinden atılmakla tehdit edildi. Binlerce insan hapse atıldı. 120 insan hayatını kaybetti. Venezuela Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, oy kullanma süresini bir saat uzattı ve seçim sandıklarından gelen bütün itirazlara rağmen “her şeyin normal olduğunu”açıkladı. Öldüğü için görevden ayrılan eski diktatör Chavez’in bazı destekçilerinin bile “Bu kadarı da olmaz” dediği seçim gösterdi ki...

21’inci yüzyıl diktatörlerine sadece diktatörlük yetkileri de yetmiyor.