Abone Ol

Ertuğrul Özkök: AKP'den atılacak 9 kişinin tam listesi...

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, ‘iç kale’ savunucularının dışında, muhafazakâr kanatta, AKP açısından yapıcı bir tartışma başladığını savundu.

Özkök: AKP'den atılacak 9 kişinin tam listesi...

Özkök, Star yazarı Sibel Eraslan'ın “Son iki günde ortaya atılan eyalet sistemi laflarını çıkaranlar, sağda solda hızını alamayıp eski Türkiye’yi yıkıyoruz, devrim yapıyoruz diye caka satarken özellikle kadın seçmenleri korkutan ifadesine de köşesinde yer verdi.

Özkök, "yeni dönemde AKP'de olmaması gereken kişilerin" niteliklerini şöyle sıraladı:

Bir: “Son iki günde ortaya atılan eyalet sistemi laflarını çıkaranlar, sağda solda hızını alamayıp eski Türkiye’yi yıkıyoruz, devrim yapıyoruz diye caka satarken özellikle kadın seçmenleri korkutan şovmenler...”

İki: “Her lafına idam, kodes, vatan hıyanetiyle başlayan troller...”

Üç: “Kibirden taş keseceğini düşündüğüm vekiller, kapıları rugan pabuçlarının uçlarıyla tekmeleyen bürokratlar...”

Dört: “Fotoğrafa girebilmek için birbirine dirsek atan örtülü mebuslar, sürekli insan azarlayan devlet destekli STK’lar...”

Beş: “Kültür ve sanattan bir türlü ellerini çekmeyen ihaleciler, çantacılar...”

Altı: “Her yanı zebella gibi gökdelenlerle kuşatan müteahhitler...”

Yedi: “Demokratik bir rejimin demokratik imkânlarıyla kurulmuş bir partiyi asrı saadetin devamı olarak sunabilen anakronik şaşkınlar...”

Sekiz: “Televizyon kanallarını parsellemiş ve toplumsal hiçbir inandırıcılığı da, karşılığı da olmayan uğursuzlar...”

Dokuz: “Birbirini sevmeyen ve birbirine güvenmeyen teşkilatlar, dava arkadaşlığı denen ruhu hayatta tatmamış olanlar...”

Özkök, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla ilgili olarak “Halkımız gümbür gümbür bir devrim yapıyor. Halk kendi devletini kurmak için adım atıyor. 16 Nisan kutlu olsun" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a tepki göstermişti. "Ben İzmir’e bunu anlatırım" diyen Özkök, "Sen içinde doğduğun, soydaşı olduğun Diyarbakır’a anlatabilir misin? Yani şu yüzde 51’le 'Halkın kendi devletini kurma hakkı' meselesini" ifadesini kullanmıştı.