Abone Ol

Ersoy Dede: İcabında erken seçim

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, hükümetin halk desteği olduğu halde taviz verdiğini yazdı. İşte Ersoy Dede'nin o yazısı...

Ersoy Dede: İcabında erken seçim

Ben böylesine güçlü bir halk desteği olmasına rağmen, hükümetin neden hâlâ partner arayışında bu kadar tavizkâr davrandığını açıkçası bilemiyorum.

Öyle ki bir yöneticisi Rusya’da PKK için bomba pazarlığı yaparken, bir yöneticisi terör örgütünün çukurlarına methiyeler düzerken, HDP’yi bile bu sürece dahil etmeye çalışıyor AK Parti..

‘Başkanlık ve ilk dört madde için geliyorsanız hiç gelmeyin’ diyen parti başkanlarıyla görüşüyor Davutoğlu..

***

Açık açık ilan ediyorum. Bu halk 1 Kasım 2015’te sandıkta son sözünü söylemiştir. Mührü AK Parti’nin eline vermiş ve kendini teslim etmiştir.. Her fırsatta fetişleştirdiğiniz demokrasinin gereği olarak, hükümet modeli değişikliğinde de beklenti, AK Parti’nin hazırlayacağı bir taslak üzerinedir..

***

Evrensel demokratik normlara tamamen aykırı bir biçimde eşit üyeli komisyon seçeneği geçtiğimiz dönem denenmiş ve hiçbir işe yaramadığı da açık açık görülmüştür.. Bir kez daha böyle bir siyasi garabete izin verilmemesi gerekiyor. Ne alakası var? Hem her fırsatta demokrasi, AB kriterleri, evrensel değerler falan filan diyeceksiniz hem de marjinal seviyede temsil edilen, terör örgütlerinin emrinden-güdümünden çıkamamış partilerle kendinizi denk tutacaksınız.. Bu olmaz..

***

Sadece o da değil. ‘Türkiye ile İran karşı karşıya gelirse İran’ın yanında saf tutarım’ diyen milletvekilini ihraç etmemiş, terör örgütünün çukurları için seçmenleri direnişe çağıran teşkilat yöneticisi hakkında gereğini yapmamış bir CHP’nin altında imzası olan değişikliği de kabul etmiyorum ben bir yurttaş olarak. Bu ihanet şebekeleriyle demokratik zemin falan aranmaz.

***

İşte 6 ay süre verdi Davutoğlu şimdi partilere..

Herkes hazırlığını ona göre yapsın. 6 ay sonra, hâlâ ortada, üzerinde konuşulacak, müzakere edilecek, komisyondan indirilecek, referanduma taşınacak bir anayasa taslağı yoksa, milletin önüne sandık gelir.. Bundan kimse kaçamaz.. Biz psikolojik olarak 2016’yı ‘Yeni Anayasa’ ve ‘Başkanlık’ üzerine yeni dönemin miladı olarak kabul etmiş ve de içselleştirmiş durumdayız. Bu saatten sonra yeniden ‘çok çalıştık ama mümkün olmadı’, ‘güneş batmak üzere’ gibi sözler işitmek istemiyoruz.

***

İcabında erken seçime gidilir, AK Parti de çıkar meydanlara, ‘eğer bize 330 ve üzeri oy verirseniz, bu taslağı referanduma götürüyoruz’ der..  Veririz oyumuzu, yaparız tercihimizi.. Gelen gelir, kalanlara selam olsun. Kalın sağlıcakla...