Abone Ol

Erol Köse'den şok sözler! İstanbul'un Abbas Ağaları kimler?

'Gazino dünyasının yüzde 70'i kirlidir' diyen Erol Köse, Nükhet Duru ve Gönül Yazar'ın da Erol Simavi sayesinde şöhret olduğunu açıkladı

Erol Köse'den şok sözler! İstanbul'un Abbas Ağaları kimler?

Sivri dilli Erol Köse, "İstanbul’daki Abbas Ağalar"la ilgili yorumlarında gazinolar dönemiyle ilgili şok açıklamalarda bulundu. Ünlü prodüktörün hedefindeki yeni isimler ise geçmiş dönemin pop şarkıcıları…

* Gazinolar döneminden bahsederken "Yüzde 70’i kirli" dediniz. Şimdiki müzik sektörü çok mu temiz?
Şu anda isteyen kendi parasıyla single yapar, borçla harçla klip çeker. Eskiden böyle bir şey mümkün değildi. Öncelikle şarkını TRT’de denetimden geçireceksin, orada da Bülent Varol, Erşan Başbuğ, Kahraman Afyonoğlu ve Mustafa Yolaşan gibi 3-5 tane yarı tanrı var. O 3-5 kişinin onayından geçemezsen bittin, ağzınla kuş tutsan yoksun. Tek kanallı dönemde televizyona çıktığının ertesinde meşhursun, çünkü bütün Türkiye seni seyrediyor. O zaman birkaç magazin gazetesinde ya da gazinoda yer almadın mı da yoksun. Onlarda yer almanın koşulları ise çok daha değişik.

* Geçmiş yıllardaki müzik sektöründe de; gazinolar döneminde dediğiniz gibi ünlü olmak için bedeller ödendi mi?
O dönem TRT tekeli vardı, TRT’cilere bedel ödedikleri de belli! Özel televizyonlar açılana kadar olan dönemin; yani 90’lı yılların başına kadar var olan popçu kadınların yüzde 70’i, TRT yapımcıları ve müdürlerine bedel ödemiştir. Birisi derse ki; ’Hakaret mi ediyorsun?’, ben isim vermiyorum. Bilmediğimden değil ama artık mahkemeyle uğraşmak istemiyorum. Ama alakası olmayan isimleri de tenzih ediyorum. Bugünkü TRT’yi de yine tenzih ediyorum. Herkes de bilir bunu bu sektörde; o zaman TRT’nin kuralları vardı. Çünkü onların elindeydi hayat. Bugün medya alternatifi çok, o dönemin magazin müdürlerine de çok bedeller ödendi. Onları da çok iyi biliyoruz. Kimse de bunu inkar edemez.

* Medya dünyasıyla müzik sektöründeki isimlerin nasıl bir ilişkisi vardı geçmişte?
O dönem Fahrettin Aslan ile Erol Simavi dosttu. Aslan, Erol Simavi’nin desteklediği isimleri çıkartırdı sahneye. Mesela Nükhet Duru ve Gönül Yazar da Simavi’nin ricasıyla sahneye çıktı. Hürriyet’in ağırlıklı olduğu yıllardı o dönem. Sabah gazetesinin ortaya çıktığı yıllarda zaten gazino hakimiyeti son buldu. Esas eğlence sektörüne o anlamda ket vuran ise televizyonlar oldu. Özel televizyonlar öldürdü gazinoları, tıpkı Türk sinemasını yok ettiği gibi.

* Size ’ahlaksız teklif’ geldi mi?
O ucuzluğu başta gösterirse bir sonraki adımda sizden fazla işe yarayacak birine sizi satar. Çok gördük böylelerini. Bunlar hemen kendini belli ediyor. Benim bu konuyla ilgili de bir sürü davam var. Bizim koltuklarımız suistimale çok açık koltuklar.

SERDAR’I BEĞENMEDiM ADAM STAR OLDU
* "Beni bir yapımcı yıllardır kandırdı" diyerek sizden yardım isteyenler oldu mu?
Oldu. Kontrat imzalatarak hatırlayamayacağı kadar çok gencin istikbaliyle oynayanlar var. O dönemin Unkapanı baronları vardı. Benim prodüktörlüğe başlama sebebim de o dolandırıcılar. Bu da demek değildir ki; ben her şeyi biliyorum. ’Bana uygun değil’ dediğim adam star oldu. Serdar Ortaç’a ’sesi kız mı erkek mi belli değil’ deyip albüm yapmamıştım.

* Nükhet Duru, kendisinden 25 yaş büyük Erol Simavi için; "Aşk yaşamak için beni tehdit etti" demişti.