Abone Ol

Erol Evgin'den Erdoğan'ı kızdıran sözlerine açıklama

Ünlü Sanatçı Erol Evgin, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği söyleşide, çarpıcı sözleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Erol Evgin'den Erdoğan'ı kızdıran sözlerine açıklama
İŞTE EROL EVGİN’İN AÇIKLAMASI;
 
Verdiğim bir röportaj sonrasında sözlerim, içinde olmak istemediğim bir tartışma ortamına çekildi. Konu kapanmak üzereyken; sevgili Hıncal Uluç dostumun köşesinde tekrar gündeme geldi. Beni tanıyanlar samimiyetimi ve sözlerimin arkasında durduğumu bilirler.
 
Sanatçılar aşkın düşünen insanlardır. Bazen kalıplaşmış düşünceleri havalandırmak, insanları sarsmak ya da bir sorunu gündeme taşımak için abartılı örnekler verebilirler. Yapmak istediğim; kamuoyunu eğitim konusunda uyarmak için bir tepki koyuş biçimiydi. Cumhuriyetimizin 93’üncü, Demokrasimizin 70’inci yılında hâlâ okuma yazma bilmeyen yaklaşık 2,5 milyon insanımızın olması içimi acıtıyor.
 
Son bir hafta boyunca bu konuda olumlu, olumsuz birçok görüş yer aldı medyada. Niyetimi bilen, beni tanıyan ve sevenler sağ olsunlar olumsuz her söze içten duygu ve düşünceleriyle, bazen de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatçılarla ilgili veciz sözleriyle cevap verdiler. Bana verecek cevap bırakmadılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Küfür dışında farklı görüş belirtenlere de saygı duyuyorum.
 
Artık bu tartışmadan bir fayda çıkarmak istiyorum. Bundan böyle zamanımın büyük bir bölümünü eğitim konusunda sosyal sorumluluk projelerine ayıracağım. Bu yaklaşımıma sanat ve medya dünyasından dostlarımın da katılacağına inanıyorum.
 
Sevgi ve Saygılarımla,
 
Erol EVGİN