Abone Ol

Ermenistan'ın Gence saldırısında can kaybı 12'ye yükseldi

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden sivillerin sayısının 12'ye yükseldiğini bildirdi.

Ermenistan'ın Gence saldırısında can kaybı 12'ye yükseldi

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Ermenistan'ın Gence'ye saldırısında ilk belirlemelere göre 12 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

Sivillere yönelik saldırının, savaş alanındaki yenilgileri nedeniyle Ermenistan yönetiminin acizliğine işaret olduğunu belirten Hacıyev, saldırının kasıtlı olduğuna dikkati çekti.

Ermenistan'ın Gence saldırısında can kaybı 12'ye yükseldi - Resim: 1

ERMENİSTAN ULUSLARASI BİR CİNAYET İŞLEMİŞTİR

Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva "Bu bir soykırımdır. gece saatlerinde insanların evlerinde uyudukları ve savunmasız oldukları anda hedefe almak bu bir insanlık suçudur ve cinayettir. Ermenistan uluslararası bir cinayet işlemiştir." dendi.

FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 01.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santralinin Ermenistan ordusunca hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, füzelerin Azerbaycan hava savunma güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.