Abone Ol

Ermeni yalanları Nobel'i kirletti!!! Hürriyet okurları Orhan Pamuk için ne dedi?

Hürriyet internet sitesine yüzlerce yorum geldi. Okurlar Fransa'da Ermeni yalanlarıyla çıkarılan yasayla, Nobel ödülünün aynı güne rastlamasını pek de masum bulmuyor!

Ermeni yalanları Nobel'i kirletti!!! Hürriyet okurları Orhan Pamuk için...

İŞTE BAZI YORUMLAR

Tüm yorumları okumak için http://www.hurriyet.com.tr/gundem/5246961.asp?m=1&gid=112&srid=3428&oid=1 tıklayın!

mehmet ali
pekala bende kars'ta, erzurumda, diyarbakırda, kahramanmaraş andırında ve anadolu'nun çoğu ilinde öldürülen türkler için bir kitap yazarsam aynı ödüle vakıf olabilecekmiyim?...



 Mustafa Dogan
Seneye de Elif Şafak'a verirler artık. Türkiye'de Yaşar Kemal'den büyük yazar yoktur ve O'na verilmeyen bir ödülün de değeri yoktur.



 cemalettin demir
AFFERİM ORHAN, İKİNCİ NOBEL ÖDÜLÜNÜ ALMAK İÇİN PLANIN NEDİR. ŞİMDİ SIRA PONTUS VEYA KÜRT SOYKIRIMI MI VAR? BU PLANI NE ZAMAN UYGULARSIN ACABA? NE YAZIK Kİ, BU ÖDÜL NEDENİYLE SEVİNEMEDİM. KEŞKE BÖĞLE OLMASA İDİ.



 mustafa gencarslan
Orhan PAMUK basardin, paris ve kardesi erivanda heykelin dikilecek, senin..



 Murat Tas
Sizce nobel ödülünün orhan pamuk a verilmesiyle bugünkü
fransa da yapılan ermeni tasarısıyla hiç bir ilişkisi yok mu? Yok diyorsanız sizin ermeni soykırım tasarısını yasalaştıran milletvekillerinden ne farkınız var? EY TÜRK EVLATLARI TİTREYİN VE KENDİNİZE DÖNÜN

 Fahri  KARA
Ben bir Türk olarak radyodan dinlediğim habere sevinemedim. Bence çok kirli bir ödül. Hatırlarsanız O. Pamuk Türkçe'nin haricinde hiçbir yabancı dil bilmez. Anlatılanlara göre de Türkiye Cumhuriyeti Arşivlerine bu konuyu merak ve zahmet edip gidip araştırmamıştır. Haysiyetli bir insan kulaktan duyumlara itibar etmemeli. Hele konu millî bir konu olursa daha da dikkat edilmesi gerekir. Eger benim sevgimi kazanmak istiyorsa ödül töreninde tam tersini söyler. KİRLİ, LEKELİ VE ÇİRKİN BİR ÖDÜL.



 Nese Eren
Ne laflarin ye yaptiklarindan hic bir sey anlamadik, kitaplarindanda kimse anlamiyor. Artik ya Kuzey Irakta Kurtlerle yasa yahut Fransaya tasin ne dersin senin doslarin onlar.



 Şengün Derkunt
Orhan Pamuk'u tebrik ediyorum. Bir Türk'ün Nobel alması olsa olsa bana gurur verir. Umarım Türkler müspet ilim dallarında da Nobel alırlar ileriki yıllarda. Bugün Orhan Pamuk'a cephe alan kitle Nazım Hükmet'i (hatta Deniz Gezmiş'i) ilahlaştırmaktan çekinmiyor. Unutmayalım ki Nazim Hikmet Atatürk zamanında hapse girdi. Benim referansım Atatürk'tür. Ben Ecevit'in Vahdettin'e dediği gibi Atatürk'ün ak dediğine kara demem, Atatürk'ün kara dediğine de ak demem.



 KEMAL ÖLMEZ
Ataları katil olan bu adama nasıl ödül verildi anlamıyorum baksanıza adamın dedesi katilmiş benimkisi dünyanın en temiz yürekli insanı bana ne verirler hapis veya para cezasımı ?



 abdullah demir
helal sana ırkçılar kudursun

 hasan maranli
bu is boyle calisiyor demekki.. Dostlarim sunu bilin bize bu avrupa birliginden hayir felan gelmez.. bizi dun yedi yerden isgal edenlere yalvariyoruz.. Kamu oyunde amerkian karsitligi artiyor.. ben anlamiyor avrupa bizi milyonlarca kez satmistir. Ancak amerikan allehtarliginin yarisi bile avrupa icin yapilmiyor...yazik...hasan ABD



 world traveler
Turkiye'yi kotuleyen oldul aliyor. Bu Nobel'in sevinilecek bir yani yok ki. Orhan Pamuk bunu bilerekten yazdi, soykirim vardir dedi. Bugunku Amerika'dan haberler ve yahoo bile bu yil da gelenegin bozulmadigini belirttiler ve son 3 yildir oldugu gibi bu yil da ulkesiyle anlasmazliga dusen yazarlara odul verildigini yazdilar. Orhan Pamuk da bunu bile bile payini aldi.



 yunus öz
orhan pamuk bu ödülü alnının teriyle aldığına inanmıyorum. bence siyasi olaylar devreye giriyor ödül almada. zaten ödül veriliş sebebine bakarsanız bence veriliş sebebiyle de alakası yok. bana çok saçma geldi yani veriliş sebebi. orhan pamuk ermeni soykırımı var diyen bir insan. bu insanın ödül alamsına nasıl sevinebiliriz ki?



 Selcuk Yesil
İyi bir yazar olduğu açık ve nettir. Başarısından dolayı, bir türk olarak, gurur duyuyorum. Fakat şunu da düşünmeden duramıyorum. Eğer ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR diye düşünseydi ve bunu savunsaydı yine de Nobel Edebiyat ödülü alabilirmiydi???



 Mehmet Ali Atlıhan
Türkiye ve Türk düşmanlarını sevindirmek için her şeyi yapan, Türkiye'yi zor durumda bırakmak için olmadık sözler söyleyen Orhan Pamuk'un, Nobel Ödülünü almaya hak kazanmış olması son derece doğal. Türkiye ve Türk halkını aşağılayan birisi ödülü hakeder.

rifat içöz
hiç üzülmedim zaten çokta önemli ödüller değil... bunların hepsi oynanan birer oyun önemli olan oyunlara rağmen dimdik durabilmek. bence ermeni soykırımını kabul eden bütün fransa meclisinede nobel barış ödülünü versinler. nobelde amacına hizmet etmiş olur..



 KEMAL ÖLMEZ
sen ödülünü al ermeni ve fransız soydaşlarınla özgür ifade anlayışınla kutla Nazım senden sadece utanırdı?



 Fikir Zikir
TURKIYEYE ZARAR VEREN NE VARSA, BATI VE ABD DESTEKLIYPOR, SIMARTIYOR. BU ORHAN PAMUK OLABILIR, SIYASETCI OLABILIR, TARIKAAT, CEMIYET, YADA TEROR LIDERI OLABILIR, YETERKI BU VATANA ZARAR VERSINLER. DISARDAN HEMENCIK ODULLENDIRILIYORLAR. COK ACI.



 Sami Kalender
NOBELİ BİR TÜRK YAZARI DEĞİLDE OLHAN PAMUK DENİLEN KİŞİ ALMIŞTIR.BU GİDİŞLE DAHA ÇOK TÜRK'E HAKARET YARIŞI KIZIŞACAK.



 mustafa gencarslan
Türkiyeye saldiran bir sekil mükafatlandiriyor, nasil cocuk katili apoya destek cikiyorlarsa aynen orhanada sahip cikacaklar, oda Cumhuriyetimizi lekeleyenlerden, bunlarin arasindaki fark ne?

 erdal esendal
Burada eleştirisel yorum yazanların çoğunluğunun yazım kuralları, dilbilgisinden haberleri olmadığı ve anlaşılan 400 bilemediniz 500 kelimelik Türkçe kelime stoklarıyla Orhan Pamuk un eserlerinden en azından birini okumamış okuyamamış ,okumaya çalışmışlarsa bile anlayamamış olmaları doğal. Ben kişisel olarak Orhan Pamuk un romanlarını beğenmem ancak benim bu tercihim onun dünyanın büyük romancılarından biri olduğu gerçeğini değiştirmez.
Ben önünde saygı ile eğiliyorum. HELAL OLSUN DİYORUM.



 Hakan Hakkatapar
Atasına küfretmeyene hapis cezası, atasına küfredene ödül. Günün özeti. Bu ülkede hala paris caddeleri, sokakları olacak mı?



 hakan çeçen
Orhan Pamuk Keşke herkesin sevdiği bir yazar olarak kalsaydın. Hiçbir kitabını okumadım, bundan sonrada hiçbir kitabını okumam. Sıradan bir vatandaş ermeni soykırımı var dese tartışılır konuşulur ama medya önündeki, ünlü birinin bunu demesi... Yazıklar olsun..



 Arzu Aycicek
Turkler 1.000.000 ermeniyi oldurdu diyerek bu odulu aldi bu. Cok okuyan bir insan olarak kitaplarinin benim icin bes para etmedigini soylemek isterim. Reklami iyi yapildi sadece. Alsin odulunu Fransa'da yasasin. Oraya layik... Bu vatan ona cok fazla.



 Melik Kese
Hala bazilari orhan pamugun bu odulu hak ettigini dusunuyor. Gozunuzu acin biraz, ulkesine kufur ettigi icin aldigi bir odul bu, tamamen politik tamamen siyasal.

 hudaverdi araz
Vatanini,milletini seven birisine verilse idi simdi Ankara'da sevinc gosterileri yapilirdi. Sayin Pamuk, sevenlerinizin ulkesine gidiniz. Varliginiz gelecek nesillerimiz icin kotu ornek oluyor.



 ŞİNASİ  KARTAL
BU NOBEL ÖDÜLÜ İHANETİN BELGESİDİR KEŞKE HAKKIYLA EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ ALABİLSEYDİN..



 ferid güner
Artık emelllerine ulaştın. Bundan sonra Türk'lüğe küfretme ne olur? İsveç'e yerleşsen ne güzel olur. Değil mi?



 twin markus
ödül ve yasanın eş zamanlı olması çok düşündürücü...



 fethi ersin
Türkiyeye ihanet eden herkes avrupa tarafından ödüllendiriliyor. Çık git avrupana ne seni nede senin yandaşlarını istemiyoruz.

 Avrupa Birligine HAYIR
Pamuk Turk halkinin dedelerine kufretti, nobel odulunu verdiler. Simdi Turk halkinin yedi ceddine kufretsin, Avrupa Parlamentosuna baskan yapsinlar.



 muzaffer duzgunoglu
Orhan pamuğu kutluyorum ve onun adına sevindim...Nazımın dediği güzel günler göreceğiz ..kinE ,ırkçılığa ve iğrenç milliyetçiliğe karşı barış dolu ,umut dolu kardeşlik dolu günler göreceğiz.. YANİ NAZIMIN DEDİÄžİ GİBİ VATAN HAİNLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ, İNSANLIKTAN YANA OLDUĞUMUZ İÇİN...



 Turk Vatandasi
Orhan Pamuk için ucuz, Turkiye için ÇOK PAHALI bir ödül. Alan "hayrını" görsün. Beni ilgilendirmiyor



 Hidayet Ersin
Zorlu bir yoldayız ama ümitsiz değiliz. Nobel Türkçeye ve Türk edebiyatına verilmiştir. Fransa'nın kesinlikle dost olmayan davranışına rağmen bu Nobel ödülünün Orhan Pamuk şahsında ülkemizin "kültür ve sanatına" verildiğini unutmayalım. Eğer bu ülkenin her şeye rağmen verimli bereketli kültür ve sanat ortamı, iklimi olmasaydı bir Orhan Pamuk da olmayacaktı. Yaşasın Türkçe, yaşasın Türk edebiyatı. Artık Türkçe evrensel bir dildir ve "burnu büyük" batı da bunu kabul etmiştir.



 erdem celik
kıt'aları ipek bir kumas gibi keser biçerdik. kelleler damlardı kılıcımızdan. bir biz vardık cihanda, bir de küffar... zafer sabahlarını kovalayan bozgun akşamları. ihtiyar dev, mazideki ihtişamından utanır oldu. sonra utanç, unutkanlığa bıraktı yerini, "ben avrupalıyım" demeğe başladı, "asya bir cüzzamlılar diyarıdır." avrupalı dostları, acıyarak baktılar ihtiyara, ve kulağına: "hayır delikanlı", diye fısıldadılar, "sen bir az–gelişmişsin." ve hıristiyan batı'nın göğsümüze iliştirdiği bu idam yaftasını, bir "nisân-i zîşÃƒÂ¢n" gibi gururla benimsedi aydınlarımız.(bu ülke s. 96)

Hüseyin CANTÜRK
Nobel ödülüne de siyaset karıştı. Yazıklar olsun. artık herkes gerçekleri görsün dünyanın hiç bir yerinde dostumuz yok. Ermeni lobisi de iyi çalışıyor doğrusu.



 gultekin tatar
odulu yaptigi cikislardan aldigini degil sadece bir soyledigi soykirim lafindan aldi.



 Rasim Yildiz
Muthis haber! Memleketi yurtdisinda kotule sonra gelince de yanlis anlasildim diyerek ozur dile. Her neyse sonunda bir Turk yazari Nobel aldi. Gercekten guzel bir gun memleketim icin.
Tabii bu muthis olayin etkisini borsamizda pek hissetmedik nedense. IMKB miz cok az etkilendi bu haberden. Ama bugun bir de Fransa'da yasaya red oyu ciksa aman ne ziplayacakti borsamiz! Zaten bahane ariyoruz IMKB de pembe hayaller icin...



 KARANLIK AMPÜL
NOBELKİ ALAN İLK TÜRK KİM? HENÜZ BİR TÜRKÜN BU ÖDÜLÜ ALDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM. ÖDÜLÜ TÜRKLÜK DÜŞMANLIĞI YAPAN VE BUNLŞA PRİM TOPLAMIŞ, BU TOPLUMUN NİMETLERİ İLE BESLENİP KENDİSİNİ YETİŞTİRMİŞ SONRA ZEHİRİNİ BU MEMLEKETE AKITMIŞ BİRİSİ ALDI. HERŞEY OLABİLİR AMA ASLA BİR TÜRK OLAMAZ.



 demir kus
orhan pamuk milli davalarımıza karşı olduğu ve bunları yazabilmek gafletinde bulunduğu için bu ödüle layık görüldü. Bir Türk olarak endişe içindeyim.

başar şahbaz
Tüm hayatı boyunca bir tek kitap okuduğu bile meçhul olan. Tiyatro nedir sanat nedir bilmeyen. Ermeni nedir nerede yaşıyor habersiz olan. Bu meseleyle ilgili tek bir satır bilimsel kaynak incelememiş. Bırakın dış dünyayı farklı köyden olan hemşehrilerini bile adamdan saymayan kişilerin, Nobel Edebiyat Ödülü'ne değer vermelerini beklemek hayalperestlik olur...
Tebrikler Orhan Pamuk.



 deniz gulen
Zavalli adam nasilda sevinmis. Bende kalkip evet Turkler katliam yapti deseydim sade vatandas olarak banada verirlerdi o odulu. Saniyormusunki o odul senin yazarligina verildi ? SIMDi BENIM YALNISIM VARMIS BIR YAZAR OLARAK ARASTIRDIM TURKIYEDE ERMENI KATLIAMI OLMAMISTIR AKSINE ERMENILER KATLIAM YAPMISTIR (KI DOGRUSUDA BUDUR) DE BAKALIM NE OLACAK.



 Sermin Seker
Simdi kabul edelim ki Orhan Pamuk kotu bir yazar da degildir. Ama bu ermeni meselesi olmasaydi bu adama bu odulu verirlermiydi, soru bu. Az once arabada gelirken, Nobeli Orhan Pamuk'a verdiklerini duydum radyodan. Hemen arkasindan da Orhan Pamuk'un ermeni meselesiyle ilgili yargilandigini Turkiye'de. Iste uzucu olan bu. Ermeni soykiriminin da Turkiye ile birklikte reklaminin yapilmasi...



 Bülent Aktan
Yazmayi ve konusmayi o daha iyi becerebiliyor. Biz yanlizca böylemi olmaliydi demek düsüyor. Türk takimi yöneticilerinede burdan bir tip vereyim. Ülkenizi kötüleyin ki sizde sampiyonlar ligi ve uefa sampiyon olmaniz garanti olsun. Yoksa 3000 ta belki bir daha.



 Murat Tistar
Nobeli alacağını yazmıştık, şimdi sıra ELif Şafak'da. Birileri düğmeye bastı Türkiye üzerinde olan oyunlar başladı. Demokrasi, demokrasi diye diye canımıza okudular. Lobiciliğimiz çok zayıf 6.5milyon Ermeniye bakın veya 6milyonluk İsraile bakın. Lübnan bombalanıyor, Filistinde insanlar öldürülüyor, Cezayirde 1milyon kisi olduruluyor veya Irak'ta 650.000 kisi öldürülüyor bunlar savaş oluyor bizim yaptığımız savaşlar soykırım oluyor.

hasan  kayal
Bu sene nobel ödülü KARALAMAKALEM ÇALIŞMASINDAN dolayı
orhan pamuk a verilmiştir. Haberleri izlediniz.



 hasan kocaman ('6556' tüm yorumları) 12.10.2006 19:02:30
SIRA ELİF SHAFAKTA. HAYDİ KIZIM BİRAZ DAHA GAYRET.
SENEYE DE NOBEL SANA YAKIŞIR. TÜRKİYE SİZLERLE GURUR
DUYUYOR!



 nilgün günalp ('3g4n' tüm yorumları) 12.10.2006 19:02:02
Orhan Pamuk ÖDÜLÜ Fransız parlemontosunu protesto ederek RET etseydi biz Türkler adına çok daha kıvanç verici olurdu. TÜRKLÜĞEDE bu yakışırdı. Dünyadada Türklük adına onurlu bir sayfa daha açıp haklılığımızı bütün dünyaya bir kere daha duyurmuş olurdu. Neyazıkki yapamadı. Toplumu kucaklamayan bir ödül belki kendini mutlu etmiştir ,kimbilr?



 Kaan Ipekcioglu 12.10.2006 19:00:19
Orhan efendinin ödülü hangi gerekçe ile aldığını göz ardı etmeyin. Ödül kurulunun açıklaması çok ilginç...
"kültürlerin çatışma sembolleriyle ilgili çalışmaları nedeniyle bu ödül Pamuk'a verilmiştir" Daha ne desin adamlar? Şimdi Orhan efendiyi savunanlara sormak lazım, "nerede edebi başarı"



 hasan  kayal ('bensananediyeyyim' tüm yorumları) 12.10.2006 18:58:46
TÜRKİYE aleyhine ne yazarsan yaz.Al sana ödül.Yeterki karala bu ülkeyi.Her şey siyaset.

can kara ('ck1111' tüm yorumları) 12.10.2006 18:57:12
sayın pamuk fransa meclisinin aldığı karar hakkında ne düşünüyor....merak ediyorum...




 Kamil Alparslan 12.10.2006 18:57:02
" Al kitaplarini ve bu ulkeden git " diyen insanlar; babanizin ciftliginden usak mi kovuyorsunuz? Gide gide, bir sey kalmadi zaten. Yarasalar gibi karanlikta yasamayi mi ozluyorsunuz? Bu ulkeyi, en fazla sevenden daha az sevmiyoruz bizlerde." kurt ile kuzu gezerdi, fikir baska baska olmasa"



 hakan yavuz ('rizeden' tüm yorumları) 12.10.2006 18:56:59
ey orhan pamuk birde bu sözde insan hakları savunucusu
fransa adına da bir kaç cümle yazda görelim.



 dilek derman 12.10.2006 18:56:55
ne edebiyattir, ne kalem gucu; odul alan siyaset! hayatimizi yonlendiren, bizi kah sevindiren kah ofkelediren, ne gercekler ne ulusal politikamiz, ne baska birsey. sadece yazilan senaryoya uyabilmektir. Pamuk'u kutluyorum vizyon acisindan. zeki adammis. ben bir sey anlamiyorum yazilarindan ama, anlayan varmis.



 Zeynel Ülkü ('Cokiddiali' tüm yorumları) 12.10.2006 18:56:44
git diyen arkadaslara sesleniyorum hala ayni kafa ayni düsünce hatayi kendimizde aramak lazim! öyle valideyle git gelme kitapla git demekle problemi sadece gecici olarak bi kenara itersiniz! Ama ilerde bi Fransanin icislerinden rahatsiz olursunuz! Yani ne zaman olursa olsun cikar karsiniza! biz kendi aramizda cözmemiz lazim önce!

ercan tuna ('sevelimsevilelim' tüm yorumları) 12.10.2006 18:54:56
Sn. Orhan Pamuk'u tebrik ederim. En dogru yargic zamandir!



 Hakan Sevindik ('KHS' tüm yorumları) 12.10.2006 18:53:35
Sayın Pamuk, şehitlerimizin kemiklerini sızlatarak almış olduğunuz bu 1 milyon 360 bin doları lütfen Türkiye'nin tanıtımına katkı fonuna hibe ediniz. Belki böylece halkımızın gözünde biraz olsun af edilirsiniz.



 Hüseyin Kasap 12.10.2006 18:53:05
Bilmiyorum Orhan Pamuk`a bu ödül acaba yazarligindan`mi verildi yoksa Türkiyede 1 milyon ermeni öldürüldü dedigi icinmi? Orhani suclamiyorum. Tarihini iyi okumadan laf etti, tarihten sinifta kaldi. Ödül icin tebrikler, fakat o lafi söylememis olsaydi ödül verilecekmiydi cok merak ediyorum. Cünkü avrupali Türkiyeye pislik atan herkesi öyle veya böyle mükafatlandirmayi prensip edindi de. Saygilarimla Hüseyin Kasap



 ercan tuna ('sevelimsevilelim' tüm yorumları) 12.10.2006 18:51:12
Sn. Orhan Pamuk'u tebrik ederim. Nobel ödülü bir yazara bir sözünden ya da kitabindan dolayi verilmez. Gecen yilki Nobel ödülünü az farkla kacirmisti. Yazarimiza sahip cikalim. Ve umarim gelecekte daha farkli dallarda Nobel ödülü alan insanlarimiz olur.



 elif arslan ('EArslan' tüm yorumları) 12.10.2006 18:50:59
Alacak tabii ki bu odulu, yazarlik yan gelip yatma yeri degil, Turkluge hakaret edip Nobel kapma yeri.

levent çakır ('biyorum' tüm yorumları) 12.10.2006 18:49:03
Nobel de kriter nedir acaba? Sorarım size Orhan Pamuk kitabında sözde 1milyon ermeni öldürüldü yazmasaydı alabilecekmiydi bu ödülü. Tabiki hayır. Kendisinde isteğim ödülünü alıp bu ülkeyi terketmesidir.



 Erdem Mutlu ('kelkitlier' tüm yorumları) 12.10.2006 18:48:47
simdi anlasildi söylemlerinin sebebi, bu ulkede milyonlarca turkde olduruldu deseydi.. alamazdı ödülü..



 Murat Tistar ('Turks1923' tüm yorumları) 12.10.2006 18:47:46
Orhan Pamuk'un bu ödülü hemde bugün neden aldığını herkes biliyor. Herkes çokiyi biliyorki bir süre sonra Elif Şafak'da ödül alır. Meşhur olmanın, popüler olmanın, ödül almanın yolu Türkiye'ye ve Türklere küfür etmekten, hakaret etmekten ve iftira atmaktan geçiyor. Yazıklar olsun size..



 kemal  islamoglu ('Daily Telegraph: Pinokyo, İslama geçti' tüm yorumları) 12.10.2006 18:46:31
TEBRIKLER ..ülkemizde aydin insanlarin olmasi gelecegiMiz icin umut vede kivanc verici bir olay TESEKKÜRLER SAYIN ORHAN PAMUK



 SALİM SALİH YÜNCÜ ('ADVERS' tüm yorumları) 12.10.2006 18:45:47
TÜRK HALKI OLARAK HERKES, BIRAKIP BU ÜLKEYİ DIŞ MİHRAKLARIN ELLERİNE VE GÖZ YUMSAK EMELLERİNE, HERKESE BİR NOBEL VAR FERT FERT...ORHAN PAMUK VE DİĞERLERİ GİBİ..

benim adım trabzonlu 12.10.2006 18:44:08
Benim adım Türk..soykırımın ka'sını bilmem ama.. KAR yağar başıma yıkılmış, yakılmış 1915 tehcir öncesi Türk köyleri semalarına.. Yakışmadı Sayın Pamuk.. O ödülü almak için edebiyatçı olmak lazım.. Herşeye muhalefet ve ülkene sövmek değil.. Babaannem 80 yaşında.. Böyle böyle oldu dedim Babaanne. Ne olacak diye sordum O'na..Bana dediki uşağum; Atatürk büyük adamdı, çekti aldı bu Ermeniyi içimizden..
Ellerinden öptüm 80'lik Türk ninnesinin, Babaannemin.. Ne mutlu Türküm diyene..



 mustafa sever ('mustafasever' tüm yorumları) 12.10.2006 18:43:51
Orhan Pamuk gibi bir vatan evladı ve diğer vatan evlatlarına da kutlu olsun... millete, ülkeye küfür etmek müthiş pirim yapıyor. Yalancılar sahtekarlar.. bir numara. en çok sesi çıkanlarda onlar zaten.. niyeyse?



 Levend Beriker 12.10.2006 18:43:22
Uyan milletim, uyan! Sevr adım adım hortluyor, hıyar gibi seyir ediyoruz. Turhan Selcuk'un bugunkü Cumhuriyet teki "maşa" karikatürünü İstanbul Belediyesi afiş yaptırıp heryere asmalı.
Lübnan'a doğru gidiyoruz, Avrupa birliğine giderken. Yol kısayken kendimize geri gelsek gelsek iyi olacak.



 erkan tekin 12.10.2006 18:42:23
--..BIR AGACTAN BİR MİLYON KIBRIT CIKAR-BIR KIBRIT BİR MİLYON AĞACI YAKAR..-- MISALI ORHAN PAMUĞUN HİKAYESİ---



 Ercan Kavak ('SERDE' tüm yorumları) 12.10.2006 18:40:38
Siyasi değil edebi bir yorum yapmak istiyorum. Orhan Pamuk eserleri sadece çizgi film senaryosu olabilecek kadar güçlüdür. Nasıl bu ödülü almış hayret ettim doğrusu

mehmet dal 12.10.2006 18:39:23
Orhan Pamuk doğru söylemiş, yanlış söylemiş, sorun bu değil. Şunu anlamalıyız: Eğer aydınlar hep kolaylıkla benimsenecek şeyler söyleselerdi, onlara zaten gerek olmazdı. Orhan Pamuk söylediklerinde tamamen haklı değildir, belki. Ama kendisine kulak vermek lazımdır. Diğer bir nokta da, Orhan Pamuk iyi bir edebiyatçıdır. Kendisine Nobel verilmiş olması, aynı zamanda Türk diline, edebiyatına ve bu toprakların kültürüne de ödüldür.
Kendini Türkiyeli hisseden herkes bununla gurur duymalı..



 Pinar Sa ('pinarca' tüm yorumları) 12.10.2006 18:39:03
Her ne kadar fikirlerine katilmasam da, Orhan Pamuk'un yazarligina sapka cikariyorum. Turkce'yi bu kadar guzel kullanan, cok yalin, ipek gibi, insana huzur veren bir anlatim dili var.



 İSMAİL AVCI ('jackalamerica' tüm yorumları) 12.10.2006 18:34:40
SAYIN ORHAN PAMUK ANANI AL VE GİT bilmem bi kişinin dediğini ben yapıyorum gibi geldi :)))



  kurt kurt 12.10.2006 18:34:17
SAYIN ORHAN PAMUK İSTEDİGİNİZ OLDU TEBRİKLER.



 kemal saygıner ('SAYGINER' tüm yorumları) 12.10.2006 18:33:21
Emeline nail oldun mu Pamuk ? Aldın işte bu ülkeye karşı yaptığın ihanetlerin ödülünü. Bu millet seni asla affetmeyecektir. İyi bil bunu.

atilla  dogukan ('atilladan' tüm yorumları) 12.10.2006 18:32:21
EY TURK GENCLIGI ,BIRINCI VAZIFENI YERINE GETIRMENIN ZAMANI GECIYOR. ELLERINDE SIYASI VE EKONOMIK GUCU BULUNDURAN DEVLETLER PARCALAMAK SERVI YENIDEN UYGULAMAK ICIN HAREKETE GECTILER. ORHAN PAMUK, ZAVALLI. MADEM ARASTIRMA YAPTIN KAC TURK OLDURULDU BUNUN SAYISINIDA SOYLE, OLMAZ SOYLEYEMEZSIN CUNKU NOBELI ALAMAZDIN. YAKINDA FRANSADAN DEVLET LIYAKAT MADALYASIDA ALIRSIN, NERELISIN SEN. FRANSA YAKIN ZAMANDA SENIN ICIN YASA CIKARIR ORHANIN
KITAPLARINI OKUMA KANUNU :)



 oğuz tolga ('oguztolga' tüm yorumları) 12.10.2006 18:32:20
Elif Şafak hanım hemen birkaç uydurma kaydırma roman yazmalı. Ermeni katliamının kabul edilmesi yönünde de bir iki söz söylemeli. Ama onun asıl tezi Pontus ve Süryani katliamı üzerine kurulmalı. Hem az işlenmiştir hem de İsveçde çok süryani ve Kürt bulunur. Aklıma gelmişken ''kürtlere özgürlük''filan sloganları da işe yarar ama henüz tam olarak İsveçi ikna edemediler. Ondan dolayı SüryaniPontus daha verimli olur. Hadi bakalım Elif şafak kim tutar seni.



 Sibel Gurbet ('sibelg' tüm yorumları) 12.10.2006 18:32:04
Aslinda bu haber bütün türkleri sevindirmeli! Bu haber cünkü ne zaman istersek nobel ödülünü kazanabilcegimizin kaniti. Bir türk olarak türkiyeyi suclayan, asalayan bir kitap yazarsan bütün dünya ayaklarina kapaniyormus meger. Demek bu kadar kolaymis. Bakalim nobel ödülünün orhan pamuk'a verilmesine karar verenler onun bir kitapini dahi okudumu? Sadece orhan pamuk'un türkiyeyi asaladigini duymuslardir, tamam ödülü buna verelim demislerdir! Nobel odülü almak isteyenler ne yapacagini biliyorlar artik!!!



 bekir kececi 12.10.2006 18:31:56
FRANSANIN BU KARARI VERMESİNİN SEBEBİ ZATEN ORHAN PAMUK DEGİLMİ?



 normal vatandas 12.10.2006 18:31:47
Orhan Pamuk, aferin sana, cok yakısmıs. seneyede Turkler 5 milyon tavuk katletti de bi nobel daha versinler, 2 nobelin olsun. Zamanla dahada cogaltırsın. Biraz vicdanın varsa alma o odulu reddet gorelim. O odulun sana nicin verildigi bariz ortada. Yada al odulunu git Fransa'da yasa, validenide al diger bir yorumcu arkadasımızın belirttigi gibi.

 egeden S. ('sssssera' tüm yorumları) 12.10.2006 18:31:01
Sayın Orhan Pamuk.. Gerçekten sevinebiliyor musunuz aldığınız ödüle. Ne acı, dünyanın en büyük ödüllerinden birini aldınız. Siz kabul ettiniz ama halkınız kabul etmiyor, milletiniz içine sindiremiyor. Paylaşılamayan ödül, paylaşılamayan mutluluk mutluluk mudur sizce? Gerçekten çok acı.



 Aydin Akin ('Paranoia' tüm yorumları) 12.10.2006 18:30:38
Gene Turkiyenin her konuda, ozellikle ermeni konusunda, uzman okuyuculari almis sazi eline, birbirlerin sirtini sivazlayip ermeni konusundaki muthis bilgilerini bizlerle paylasip oy toplamaya calisiyor... Tebrikler Orhan Pamuk...



 Burhan Yorulmaz ('rafii' tüm yorumları) 12.10.2006 18:28:56
Tebrikler Orhan Pamuk.. Oysa ben Nobeli baris odulu olarak biliyordum megerse degilmis..



 oktay can 12.10.2006 18:28:40
bu mübarek yüce insan kerametini yine gösterdi. ödül alarak degil tabi. yorumlari okudukca gururlaniyorum. meger ne cok aydinimiz varmis. aydinlarimiz diyor ki, hakkiyla almis orhan pamuk ödülünü. eger elestiriseniz kiziyor aydinlarimiz ve diyorlarki, "siz kitap okuyor musunuz ki? orhan pamugu elestirmeye yüz buluyorsunuz."..cok sevgili aydin kardeslerim, kitabi neresinden okuyorsunuz bilmiyorum ama aydinliginiz yüzümde sadece bir tebessüm birakti. hepnize ayri ayri tesekkür ediyorum:))))



 Berkant Gokhan ('12991923' tüm yorumları) 12.10.2006 18:25:25
Şimdi nobel almak için herkes eline kalem alırsa ne yaparız merak ediyorum. Artık nobel almanın şartları belli oldu. Bizi haksız duruma düşüren sanatçılarımız nobel almak için yazarlarsa haklılığımızı kime nasıl anlatacağız...? Daha sırada bize kabul ettirilmek için bekleyen sözde süryani ve pontus rumları katliamları var bunlardan da iki nobel çıkar...Haydi kalem kağıdı alın bakalım...

Hüseyin Senkaya 12.10.2006 18:24:35
Ah be Orhanım Pamuğum, değermiydi be vatanına milletine küfürler edip bu ödülü almak ? Vicdanın rahatmı ? Mutlaka seninde Deden Ninen vardır Çanakkale de savaşıpta, bu Bayrak ve topraklar için varını yoğunu düşmana karşı koyan, onların bile kemiklerini sızlatarak bu ödülü almak babına bu densiz yazıları yazmak değermiydi? keşke burada yazılanları okuyabilsende belki o zaman aklın başına gelir ve o ödülü almassın.



 Goksel Erdem ('GokselErdem' tüm yorumları) 12.10.2006 18:24:20
Bosverin yahu. Bosverin.




 sorumlu vatandas ('SORUNLUVATANDAS' tüm yorumları) 12.10.2006 18:24:16
PAMUK'U GOKLERE CIKARMAK YERINE YERIN DIBINE GECIREN YORUMLARI GORDUKCE GOZLERIME INANAMIYORUM. CEHALETIN BU KADARINA DA PES! BU YORUMLARI YAPANLAR HAYATLARINDA KAC KITAP OKUMUSTUR ACABA? HIC Orhan PAMUK KITABI ELLERINE ALMISLAR MIDIR? NOBEL EDEBIYAT ODULU KIMLERE HANGI KRITERLERLE VERILIR BILIRLER MI? OVUNUN BEYLER, BIR TURK EDEBIYATCI DUNYANIN EN BUYUK SEREFIYLE TACLANDIRILDI.



 YILDIRAY SOYLU ('yyildirayy' tüm yorumları) 12.10.2006 18:23:31
TARİH YİNE TEKERRÜR EDİYOR. TÜRK MİLLETİNİ PARÇALAMAK İÇİN TÜRKÜ TÜRKE DÜŞÜRMEK. DÜŞMANLARIMIZ YİNE TAKTİÄžİ YÜRÜRLÜĞE SOKTULAR. SONUNU İZLEMEYELİM, BU OYUNLARA ÇOK DÜŞTÜK. ARTIK DERS ALMIŞ OLMAMIZ LAZIM TARİHİMİZDEN!!!



 musa karaosman ('sayyorfamum' tüm yorumları) 12.10.2006 18:23:17
Sn. yorumcu Kemal İZMİRLİ: Voltaire de bir Fransız ve bu durum günümüz için başlı başına bir ironi! Ama yazdığınız söz Orhan Pamuk'un durumuna tam uyuyor, tebrik ederim..

volkan mengen ('KITABINORTASI' tüm yorumları) 12.10.2006 18:23:07
Tuğla gibi kitapları , 3 kuruşluk açıklamaları... Şimdiye kadar yazarlık aydınlık adına şu memlekete bu halka neyin önderliğini yaptı bu zat. Sayısız yazarımız yargılandı yargılanıyor, avrupa bunlara da sahip çıksın ya , ödüllere boğsun ya. Ama yok sen kendi değerlerine sövmezsen avrupa seni görmez , bu kadar basit.



 Mustafa Yigit 12.10.2006 18:22:49
BU ÜLKEDE EN UCUZ SEY NEDIR BILIRMISINIZ ?
PIL MI ? BUGDAY MI ? KIBRIT MI ? HAYIR !!!
VATAN OKADAR UCUZDURKI TAKSITE BILE GEREK YOKTUR.....



 mehmetali yılmaz 12.10.2006 18:21:02
ne gusel..cok sewindirii..töbe töbe



 kenan yılmaz ('TurkiyeninKaderi' tüm yorumları) 12.10.2006 18:20:51
Öncelikle orhan pamuk nobel ödülü alacak kadar iyi bir yazarmıdır. Maalesef hayır. Birazcık düşündüğümüz zaman Fransadaki oylamayla aynı zamana gelmesi planlı olduğu açıktır. Amaç türkiyeyi yıpratmak. Türkiyede, ülkenin ekmeğini yiyip ülkeye zarar veren insanlar her zaman vardı ve çıkacaktır. Tabiki şuda açıktırki ne tarih nede gerçek Anadolu insanı bunları unutacak ve affedecek. Nobel ödülü nasıl alınmış ve bu ödüle neden sevinilsin.



 Muammer BATURAY ('Baturay' tüm yorumları) 12.10.2006 18:19:58
Sayın pamuk türk halkından daha büyük bir ödül almak istiyorsan, O ÖDÜLÜ KABUL ETME VE GEREKÇELERİNİ DE ANLAT Kİ, O MAHLUKLARA HADDİNİ BİLDİR. HAYDİ ORHAN PAMUK TÜRK HALKINA KENDİNİ İSPATLAMA ZAMANI ??????????

Fevzi MENTEŞ ('98765' tüm yorumları) 12.10.2006 18:19:43
Bazı yorumcular diğerlerini cahillikle bazıları başka şeyle suçluyorlar. Kimi Orhan Pamuk'un bir Türk olduğunu ve aldığı ödülle sevinmemizi istiyor. Kim demiş Orhan Pamuk'un Türk olduğunu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilir. Ama o asla Türk değildir. Hiç bir Türk kendi milletini öyle suçlamazdı. Orahn Pamuk benim nazarımda bir hiçtir. Aldığı ödül de beni hiç ilgilendirmiyor. Ben gerçekten kendini Türk sayan bir bilim adamı ödül alırsa o zaman sevineceğim.



 erturk kartal 12.10.2006 18:18:57
hiç gurur duymuyorum keşke orhan bey ermeniler öldürüldü yerine nekadar çok türk vatandaşının katledildiğini söyleyecek kadar cesur olabilseydi ve kendisini avrupalılara karşı şirin gösterme çabası içerisinde olmasaydı fransa kendine yakışanı yaptı desem yeridir hani konficyus un bir sözü var 'kendi eşiğini temizlemeyen komşusunun damındaki kar dan şikayet edemez' bilmem başka söze ne hacet....



 Faruk Guder 12.10.2006 18:18:36
Uluslararasi bir odul almak kolay degil, hele Nobel odulu hic kolay degil. Okulunda, koyunde, kazasinda, ilinde, bolgesinde ve Turkiye duzeyinde bir odule bile layik gorulmeyen kisilerin boyle bir odulu kucumsemelerini anlayamiyorum. Unutmayalim bizler degil ve belki de bizim torunlarimiz bile "Nobel" odulu kazanan bir Turk'u gormeden yasamlarini bitirecekler. Ulkemizdeki hicbir universitenin dunyada ilk 500e giremedigini dusunup, bu odulun buyuklugunu kavrayalim, sevinelim, gururlanalim.




 Mustafa Turan KÜMBÜL ('Realitem' tüm yorumları) 12.10.2006 18:17:21
Bu devirde başarıyı mı yakalamak istiyorsunuz 301 ihlal edin yeterli. Orhan Pamuk yıllarca edebiyat adına birşeyler yazdı, ödül alamadı. Tek dezavantajı TÜRK olmasıydı bu durumun farkına varınca bir ulusun değerlerini yok sayıp TARİH bilgisini!!! edebiyatla birleştirdi ve sonuc ortada icim acıyor bu adamla ayni kimliği taşımak yıkıyor beni eğer gercek nobel ödülünü bu ülkeden almak istiyorsa Ödülü ile beraber Erivana kaydını yaptırsın yeter.



 Abbas  Muhtar ('Abbas' tüm yorumları) 12.10.2006 18:16:27
Edebiyat ödüllerinin hiçbiri, edebiyatçının sanatına verilmiyor. En küçük edebiyat ödülünden tut, en büyüğüne - her yerde dost-ahbab ilişkileri, maddi/manevi beklentiler ve böyle uluslarası öneme sahip ödülerde de ne yazık ki siyasi mesajlar belirleyici oluyor. Özellikle uluslarası ödüllerden yola çıkarak, ödülü veren çevrelerin siyasi ajandasını saptamak mümkün. Acaba nobel tıp ödülü çok mu objektif?

ibrahim turan ('ibo' tüm yorumları) 12.10.2006 18:15:44
YORUMLARA BAKTIMDA BU ÜLKEYİ SEVMEYEN NE ÇOK İNSAN VARMIŞ çok zoruma gitti orhan pamuk ve digerleri bu ülke hakkında yapmadıklarını bırakmadılar tabiii avp da onlara ödül verir. kısacası tr yi kim kötülerse o baş tacı ediliyor ( düşmanımın düşmanı dostumdur ) ilke bu saygılarımla...



 furkan solali ('furkans' tüm yorumları) 12.10.2006 18:15:34
kasabın dükkanı önünde miyavladı miyavladı sonunda ciğeri kaptı.



 cilgin eskiya ('BEHCET' tüm yorumları) 12.10.2006 18:15:33
Önceden planlanmis bütün bu oyunun bir parcasi olan Orhan Pamuk Ermeni soykirimi var dedigi icin aldi o ödülü. Savas sona erdikten sonra tutuklanan Osmanli komutanlari delil bulunamadigi icin serbest birakildilar. Yani böyle bir olay olmadi.



 ali sami tan ('alistan' tüm yorumları) 12.10.2006 18:15:09
Oysa bu haber hepimizi GURURLANDIRMALI İDİ ama yorumlara bakınca İNCİNDİĞİMİZİ görüyorum Ödülü batsın onun. ödülü ile beraber fransada yaşasın. Bu milletin sırtından bu milletin duygularını sömürerek karnını doyur. sonra git meleketini yurt dışında aşağıla. sonra ödülü al HEKETTİM de bide yoook yoookk .. artııık kanmıyoruz bunlara



 Boran Deniz ('UlusaSeslenis' tüm yorumları) 12.10.2006 18:14:59
Orhan Pamuğu savunanlar bilsinlerki bu ödülü kimliğimizi vatanımızı lekeleyerek kirleterek aldı. Bu Ödülü Hak Etmedi Edemez Yazıklar olsun kendisine...

 fatih ozgurbuz ('fatihin_kapisi' tüm yorumları) 12.10.2006 18:14:39
kesinlikle gurur verici...belki ermeni olayini reyting yapmak icindi ve karsiligini aldi...sarkicilarda yeni albümleri cok satsin diye bosanmiyor mu? ;)



 vatana can feda 12.10.2006 18:14:34
Öncelikle bir Türk vatandaşına nobel ödülü verilemsi güzel. ama bunu Türkiye'de bilmem kaç milyon ermeni öldürüldü denerek alınması kınanacak bi durum. Ayrıca fransa yada tepkimizi göstermemiz lazım ama devlet ve siyasi anlamda. Ama esas konu orhan pamuk ise ne güzel ya Türkiyede bilmem kaç ermeni öldürüldü şu kadar başka millete soykırım uygulanıor dedi. ha bide madalyayı unutmamk lazım. bazen diyorum keşke ben mi deseydim bu lafı. ama yakışmaz.



 kubilay yılmaz ('pess' tüm yorumları) 12.10.2006 18:14:18
nobel ödülü verirken yanında birde kullanma klavuzu verilmeli
zira bizimkiler KRAL TV Ödülünden başka ödül bilmez Onlara "AL ANANI GİT" "SENİN DAHA ÖDÜLÜN GELMEDİ GELİNCE BEN SANA SÖYLERİM" Derseniz çok mutlu olurlar.



 taner hocaoglu ('tanerhc' tüm yorumları) 12.10.2006 18:13:49
Benim zavallı medyam biran da fransanın iğrenc kararını unutup zafer sarhoşluğu içinde nobel kutlamalarına başladı. Yazık ki planlı programlı hareketleri raslantı olarak görebiliyosunuz. Acaba Pamuk 1 milyon Ermeni öldürüldü yerine "PKK hergün askerlerimizi şehit ediyor" deseydi bu ödülü alabilir miydi?



 HİKMET RAYHAN KASAPOĞLU 12.10.2006 18:13:16
RAMAZAN KAYALI KARDEŞİN DEDİĞİNE TAMAMEN KATILIYORUM. BİR TÜRK OLARAK BİR TÜRK'ÜN ÖDÜL ALMASINA SEVİNEMİYORUM. BU NASIL BİR DUYGU YARABBİ....

ceyla şğlu ('ceyla' tüm yorumları) 12.10.2006 18:12:54
HİÇTE DEĞİL HAKKINI VERMEK LAZIM . SORGULAMADAN İDAM ETMEYELİM LÜTFEN



 34 SULTAN 12.10.2006 18:12:41
BU ÖDÜL TÜRKİYEMİZE VERİLMEMİŞTİR. ŞAİR ÜLKESİNİ KÖTÜLEDİÄžİ İÇİN AYRICA DÜŞMANLARIMIZ SAFINDA YER ALDIĞI İÇİN VE TÜRK OLMAKTAN UTANIYORUM DİYEN BİRİSİNE VERİLMİŞTİR.



 Ergin Yiğit 12.10.2006 18:12:37
Yabancılar zaten Türklüğe hakaret etmeden böyle bir ödül vermezlerdi.



 ASIM ERAY TAYLAN ('KLAVUZ' tüm yorumları) 12.10.2006 18:12:28
Yurt dışında başarılı olan adamların hepsinin Türk düşmanı olması nasıl bir tesadüftür?



 HÜSEYİN HACIOĞLU ('Barramundy' tüm yorumları) 12.10.2006 18:12:24
Medya sanki gizli gizli bu adamın arkasındaydı sanki, dünyaya sesimizi çıkaramıyoruz ya... adamlar ingilizce konuşmaz, ingilizce anlamaz, frnsızcadan başka dil bilmezler. Bizleri ise sormayın sakın, inanıyorum yakın gelecekte "Türkçe" konuşamayan ve de anlamayan bir millet olacağımızı garanti ediyorum. Hala ve hala yok onu boykot yok bunu boykot et... neyi boykot ediyorsun güzel kardeşim, yüzde 95 tüm tüketimlerde dışarı bağımlı bir ülkeyiz zaten. Kendi ürettiğimizi bile beğenmiyoruz. Ne miliyetçilik ama

 oğuz tolga ('oguztolga' tüm yorumları) 12.10.2006 18:12:23
Orhan Pamuğun kitaplarını sonuna kadar okuyup bitirmeyi başaranlara da mini Nobel ödülü verilmesini teklif ediyorum. Attila İlhan'ın ölüm yıldönümünde halkını aşağılamayı görev edinen birisine Nobel verilmesi ne tuhaf bir tesadüf değil mi?
Belliki, Türkler 2miyon Ermeni, 500bin Kürt, 30bin Süryani , 20bin pontuslu, 7500keldani (onların başı kel mi?)3000mecusi, 1600acemii, 850Külhani, 65hamami filan da deseydi nobelin yanısıra Stokhalmden 2dönüm arsa bi deVolvo verirlerdi. Eksikkalmış valla billa.



 atalay türk ('atalayturk' tüm yorumları) 12.10.2006 18:11:32
Bugün Orhan Pamuk'a Nobel ödülü veren Avrupa zihniyeti Fransa'da düsünce özgürlügünü ayaklar altina alabilecek kadar iki yüzlü davrandi.. Bu kadar acik sekilde iki yüzlülük yapan bir toplulugun sadece ülkesi aleyhine konustugu icin Orhan Pamuk'a Nobel ödülü veriyor olmasi gurur duyulacak birsey degil tam tersine utanilacak bir gelismedir. Ben de her Türk vatansever gibi Orhan Pamuk'u kiniyor onunla gurur duyanlari Ermenistan vatandasi olmaya davet ediyorum.. Bu ülke sadece bu ülkeyi sevenlerindir!



 yeni üye 12.10.2006 18:11:07
Arkadaşlar biz kurtuluş savaşını kazandık. Sağduyulu olalım. Merak etmeyin biz güçlü bir ulusuz bu savaşıda kazanırız. Bu nobel ve ermeni olayı bizi psikolojik ve sosyolojik olarak test etmeye yönelik. Dikkatli olalım. Biz güçlü bir ulusuz. Ermenileri Erzurum tabyalarında kazma ve kürekle dize getirdik. Fransızları akdenize gömdük. bunun acısını hala unutamadılar.



 kemal akkaya ('kakkaya' tüm yorumları) 12.10.2006 18:09:59
Orhan Pamuğun yazdığı yazdığı kitapları okuyan bir Allahın kulu görmedimki >ben bir şey anladım< bu kitaptan desin,



 Can Yurdun 12.10.2006 18:09:20
Neden aynaya bakan sadece Türkler oluyor? Neden bir Ermeni çıkıp ya bizde hata yapmış olabiliriz, aynaya bakalım demiyor, neden bir Yunan demiyor, neden bir Fransız demiyor? Almanlar yenilmeseydi siz bir Almanın çıkıp aynaya bakmamız gerek, biz Yahudileri fırınlara gönderdik mi diyecekti sanıyorsunuz? Ya, siz bunu saflığınızdan mı yapıyorsunuz, yoksa gerçekten Türklükle alıp veremediğiniz mi var? Siz Atatürk'den daha mı aydınsınız ki Atatürk'ün kabül etmediği şeyi kabül etmek için can atıyorsunuz?

Kemal Gürer Koloğlu ('turnthatpage' tüm yorumları) 12.10.2006 18:08:23
Bu dünyanın düzeninin işleyişinde lobicilik, çok etkin bir yere sahip. Ermenilerin lobileşme faaliyetlerine verdikleri önem, gelişmiş ülkelerin çıkarları ile de birleşince, ortaya gerçekleşmemiş olmasına rağmen "sözü geçen çoğunluk" tarafından kabul edildiği için gerçekmiş gibi gösterilen bir yalan çıktı. Önde gelen aydınlarımız da, bizim sözde zaafımız olan her noktaya saldırmayı "eleştirel" olmak adı altında büyük bir şevkle yaptı. Entelektüelitenin sınırsız gelişimi yanında değerlerden kopmak..



 Kaan Murathan ('murathan' tüm yorumları) 12.10.2006 18:08:01
Ödülün hayırlı olsun Mösyö Pamuk



 jose garcia ('josegarcia' tüm yorumları) 12.10.2006 18:07:32
1789'da ortaya çıkan özgürlük, eşitlik, adalet gibi sözlerin ne kadar yapmacık oldukları ve istenen tarafa nasıl çekildikleri gözler önüne serildi. ama kabahat hala bunların peşinde gitmek isteyenlerde !türk ulusunun yapması gereken şey "dur arkadaş! bir de sen benim adalet, eşitlik ve özgürlük anlayışımı dinle!" demek ve bizim bin yıllık anlayışımızı yansıtmaktır. Bunun yolu da sağlam, bilimsel kanıtlarla desteklenen bir hukuk mücadelesinden geçer. onlar sadece iddia sunabilirler, kanıt süremezler!



 mehmet akkuş ('TOPKULE' tüm yorumları) 12.10.2006 18:06:52
PAPA TÜRKİYE YE GELİNCE İLK RESMİ ZİYARETİNİ ORHAN PAMUK LA YAPACAKMIŞ. FRANSA ŞAŞIRDIN SABRIMIZI TAŞIRDIN


 Ayla Canan 12.10.2006 18:06:30
Neyse kızlar abartmayalım.. reklamın iyisi kötüsü olmaz