Abone Ol

Erman Toroğlu: Sergen'in kellesini koparırlar

Türkiye'nin ünlü futbol yorumcularından Erman Toroğlu, özel hayatı ile ilgili yıllar sonra çok önemli bir itirafta bulundu.

Erman Toroğlu: Sergen'in kellesini koparırlar

Erman Toroğlu, CRI TÜRK FM'de Hayri Hiçler'in hazırlayıp sunduğu Süper Spor Saati programında çok önemli açıklamalarda bulundu. Erman Toroğlu son haftalarda Süper Ligde teknik direktör olarak başarılara imza atan Sergen Yalçın hakkında ilginç tespitlerde bulunarak, “Sergen tipindeki adamlar, eylem yaparlar; çünkü bunlar hırslı adamlar. Ben Sergen’i çok iyi tanımıyordum, ben Sergen’le TRT’de 3 ay falan program yaptım. O zaman yakından tanıdım. Kader arkadaşlığı yapınca daha iyi tanıyorsun. Sergin değişik bir adam, çok zeki bir adam. Sergen, kendisiyle ilgili olayları başkalarına tasdik ettirmek isteyen bir adam. ‘Ben çok iyi yorumcuyum, ben çok iyi antrenörüm, ben çok iyi futbolcuyum’ diyen adam tipi değil. Sergen, ‘Ya bu Sergen bayağı iyi be, bu adam iyi bir teknik direktör, iyi bir futbolcu olacak’ dedirtecek bir adam. Bunu çözememişler” diye konuştu. Erman Toroğlu, hakemliğinin son döneminde Gürcülerin kendisini vurmak istediğini açıkladı.

“Ben Sergen’i beğeniyorum”

Erman Toroğlu, Sergen Yalçın'ın milli takımda teknik direktör olma konusundaki düşünceleriyle ilgili de, “Sergen, ‘Ben milli takım teknik direktörü olacağım' desin, ertesi gün kellesini koparırlar Türkiye’de. Bir gün Sergen bana dedi ki, ‘Ben öyle aşağılarda çok gezmek isteyen bir adam değilim. Bir an evvel yukarılara çıkıp, en üst düzeyde büyük takımları çalıştırmak istiyorum. Benim teknik direktörlük anlayışım bu. Ben bu işte iyi bir yere gelirken öyle 10 sene bekleyemem ya gelir yaparım ya da çeker giderim'. Bana göre milli takım sorumluluğu ona verildiğinde, Sergen bunu yerine getirir. Sergen düzgün bir adam, ben çok adamla çalıştım. 15 sene çalıştığım, sağı solu oynayan adamlar oldu, o yüzden ben Sergen’i beğeniyorum” dedi.

“Türkiye’de futbol çok kötü yönetiliyor”

Erman Toroğlu, Türkiye'de futbolun çok kötü yönetildiğini ve bunun tek sorumlusunun hakemlerin olmadığını savundu. Toroğlu, “Hakemler zurnanın son deliği, Türkiye’de futbol çok kötü yönetiliyor. Aslında bu işin esas sorumluları önce yöneticiler, sonra gazetecilerdir, hakemler en son gelir. Maç satan hakemler varsa, tamam; ama maç satan hakemlerin çoğu yok oldu. Ben zaten maç satan hakemler yüzünden bu aleme geldim” açıklamasında bulundu.