Abone Ol

Erkan Petekkaya hakkında suç duyurusu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, oyuncu Erkan Petekkaya hakkında Nurgül Yeşilçay’a dair sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Erkan Petekkaya hakkında suç duyurusu

Yeşilçay ‘Paramparça’ dizisinden ayrılınca Petekkaya, “Diziden ayrılış nedenini açıklarsam yer yerinden oynar” demiş, Yeşilçay ise Petekkayı’ı mobbingle suçlamıştı. Yeşilçay’ın çıkışına yapım şirketindenyalanlama gelmiş, Petekkaya da iftira diye nitelemişti.

Polemikte son olarak Petekkaya, Yeşilçay için, “Ben Nurgül’ün nesini taciz edeceğim? Beyonce mi o?” demişti.

KADINLARIN ONUR VE ŞAHSİYETİNİ AŞAĞILIYOR

DİHA’nın haberine göre, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Petekkaya’nın sözlerinin yarattığı etki üzerine harekete geçti ve Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, “Aktör olan bu kişi işi ve niteliği gereği kitlelere hitap eden ve onları yönlendiren, kitlelerce takip edilen ve kitleleri etkileme gücü olan bir şahsiyettir. Haliyle kadınların onur ve haysiyetini aşağılamaya yönelik bu tavrı aynı zamanda çok sayıda kişiyi olumsuz yönde etkileyecek, ayrımcı zihniyetin meşrulaşmasına ve yaygınlaşmasına zemin hazırlayacaktır” dendi.

Platform Petekkaya’nın TCK’nin 125, 130 ve 216. maddelerinde düzenlenen ‘hakaret, kişinin hatırasına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ suçlarından cezalandırılması istedi.