Abone Ol

Erkan Baş'tan Millet İttifakı Açıklaması

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Millet İttifakı'na katılır mısınız?" sorusuna "Gündemimizde yok" dedi.

Erkan Baş'tan Millet İttifakı Açıklaması

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Millet İttifakı'na katılır mısınız?" sorusuna "Gündemimizde yok" dedi.

Şirin Payzın'ın moderatörlüğündeki Halk Meydanı'nın bu haftaki konuğu TİP Başkanı Erkan Baş oldu. Payzın, Baş'ın geçen günde yaptığı çağrıyı hatırlattı ve "Millet İttifakı cephesinde ne görüyorsunuz?" sorusunu sordu.

Baş şu yanıtı verdi:

"Sokakta en fazla yurttaşla içli dışlı olan siyasi partilerden biri TİP. Türkiye'de artık bugünkü muhalefet çoğunluktur. Türkiye'de bir azınlık iktidarı var. Cumhur İttifakı sokakta net bir şekilde azınlığa düşmüş durumda. Fakat bunun farkında oldukları için sürekli olarak karşılarında oluşan o büyük ittifakı parçalama odaklı bir siyaset anlayışları var. Bütün stratejileri bütün taktik adımları esas olarak bunu merkeze koyarak yapılıyor.

En son Ekrem İmamoğlu kararını da böyle değerlendiriyorum. Genel olarak Türkiye'de baskıyı artıran bir taraftan görece ekonomik anlamda adımlar atmaya çalışan yaklaşımın temeli bu: karşı tarafı dağıtmak.

"Biz 2023 yılında bu iktidarı göndereceğiz"
Bu da zaman zaman bizim tarafta uzun zamandır azınlıkta olmanın getirdiği psikolojiyle acaba yine mi kaybediyoruz duygusu yaratıyor. İnsan kendisinden önce etrafına bakıyor doğal olarak. Ben son 10 gündür 15 gündür şu duyguyu vatandaşlardan aldım: Bir telaş. Acaba biz yine mi kaybedeceğiz. Bu duyguyu ortadan kaldırmak için o çağrıyı yaptık. Biz dünün muhalifleri bugün bu ülkede çoğunluğuz ve yan yana geldiğimiz anda bu iktidarın kazanma ihtimali yok. Biz 2023 yılında bu iktidarı göndereceğiz.

Bu nasıl sağlanabilir? Herkesin kendi grubunu bir kenara bırakıp memleket meselelerine odaklanması ve bu eksende bir karar vermesi gerekiyor.

Biz aynı anda iki seçime gideceğiz. Bir milletvekili bir genel seçim yapacağız. Dolayısıyla her parti zaten seçime katılacak. Kendi milletvekili adaylarına oy isteyecek zaten her parti. Ama bunun yanında bir de hepimizin ortak bir derdi var Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine son vermek.

Payzın'ın "Millet İttifakı'na katılır mısınız?" sorusuna ise Baş şu yanıtı verdi:

"Şu anda Millet İttifakı hatta genişlemeye çalışıyor Altılı Masa da... Biz de Emek ve Özgürlük İttifakı kararlar verilmiş genişlemeye çalışıyor iki ittifak da kendi bulunduğu zeminde. Dolayısıyla öyle bir gündemimizde yok." 

Payzın'ın "Altılı Masa ile sürekli istişare ediyor musunuz? Aradaki köprü siz misiniz?" sorusuna Baş'tan şu yanıt geldi:

"Özel bir misyonumuz yok ama parlamentoda olmaktan kaynaklı doğal olarak CHP'li vekillerle, genel başkanıyla zaman zaman temaslarımız olabiliyor ama o bir diyalog sürdürmek üzere değil doğal bir süreç."