Abone Ol

Ergenekon'da esrarengiz ifade!!! Kürşat Tüzmen'in evinde kiminle görüştü?

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz, gazeteci yazar Ergun Poyraz'ın ek ifadesini aldı...

Ergenekon'da esrarengiz ifade!!! Kürşat Tüzmen'in evinde kiminle...

Poyraz sorgusunda '' Papa'nın Ankara'ya geldiği gün, Emine Erdoğan, Kürşat Tüzmen'in evinde kiminle görüştü, araştırılsın'' dedi. Savcı bu sözleri tutanağa geçirmek istemeyince Poyraz ''Yazmazsanız imzalamam'' dedi ve kiminle görüştüğünü mahkemede açıklayacağını söyledi.

AKP iktidarı aleyhinde yazdığı kitaplarla tanınan ve bir yıldır tutuklu bulunan gazeteci Ergun Poyraz, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e ek ifade verdi. Poyraz sorgusunda '' Papa'nın Ankara'ya geldiği gün, Emine Erdoğan, Kürşat Tüzmen'in evinde kiminle görüştü, araştırılsın'' dedi. Poyraz bu görüşmeyi mahkemede açıklayacağını da söyledi.

Tutuklandığı 30 Temmuz 2007 günü emniyette ve savcılıkta ifadesi alınan Ergun Poyraz'ın evinde bulunan CD ve bilgisayarındaki dökümanların çözümünün ardından ikinci kez ifadesi alındı. Bu ifadede Poyraz'a, Ergenekon kapsamında aranan Jandarma İstihbarat eski Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve tutuklu bulunan emekli istihbarat Albay Atilla Uğur ile ilişkisi soruldu. Ersöz ve Uğur ile, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi sonrası kendisine koruma verilmesi amacıyla görüştüğünü açıklayan Poyraz ''Jandarma bölgesinde oturduğum için kendileriyle görüştüm'' dedi.

ERBAKAN VE ARINÇ İLE DE GÖRÜŞTÜM

İfadesinde '' Ben Ümitköy'de oturuyorum. Evime üç dakika mesafede Angora evleri var. Tayyip Erdoğan Papa ile görüştüğü gün, Emine Erdoğan, Kürşat Tüzmen'in evinde kiminle görüştü. Bunun araştırılmasını istiyorum'' dedi. Savcılar bu sözleri tutanağa geçirmek istemeyince Poyraz da, '' Bunları yazmazsanız, ifademi imzalamam'' cevabını verdi. Bunun üzerine Emine Erdoğan'ın kiminle görüştüğü soruldu, Poyraz ise '' Güvenliğim nedeniyle şimdi söylemiyorum ama mahkemede açıklayacağım'' dedi.

Araştırmacı ve yazar olduğunu, çok sayıda kitabı bulunduğunu da belirten Poyraz, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve Terör Müdürü ile de görüştüğünü belirterek '' Bülent Arınç ile de onun talebi üzerine görüştüm. Şevket Kazan ve Musa'nın Çocukları adlı kitabı yazmadan önce Necmettin Erbakan ile de görüştüm'' dedi.

GAZETEPORT