Abone Ol

Eren Erdem: Tunç Soyer yerine, Cemil Tugay aday yapılırsa Mehmet Cengiz ilişkisini açıklarım

Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP'nin İzmir adayının bu gece belirlendiğini ve mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmak istendiğini kaydetti.

Eren Erdem: Tunç Soyer yerine,  Cemil Tugay aday yapılırsa Mehmet Cengiz ilişkisini açıklarım

Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP'nin İzmir adayının bu gece belirlendiğini ve mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılmak istendiğini kaydetti. "Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir!" diyen Erdem, "Şu an, İzmir’i yüzde 100 kazanacak bir isim olan Tunç Soyer, şu dakikalarda Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır. Cemil Tugay aday yapıldığı an; Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçil ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım" ifadelerine yer verdi. 

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken gözler CHP'nin İzmir adayında. CHP'li Eren Erdem, sosyal medya platformu X üzerinden mevcut Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'ın, partinin İzmir adayı yapılmak istediği iddiasında bulundu. Cengiz Holding'in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Cengiz'in partiye aday dayattığını öne süren Erdem, Tugay'ın İzmir adayı yapıldığı takdirde Cengiz ile ilişkilerini ortaya koyan belgeler paylaşacağını söyledi.

Erdem'in paylaşımının tam metni şöyle:

"Bu saatte böyle bir tweet atmak istemezdim.
Ama maalesef, tüm diplomatik iletişim başarısız olduğu için; kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur.
Bu gece, CHP İzmir Belediye Başkan adayı belirlenmektedir.
Ve Tunç Soyer, eşi benzeri görülmemiş bir biçimde harcanmak üzeredir!
Sayın Ekrem İmamoğlu ve Veli Ağbaba’nın, aynı zamanda kimilerine göre “iş insanı,” bize göre “5’li çete” olan Mehmet Cengiz’in adayı olan Cemil Tugay (Karşıyaka Mehmet Cengiz temsilcisi) şu dakikalarda “kesin olarak” adaylaşmak üzeredir.
Bu kişi, 5’li çetenin karşısında duran Tunç Soyer gibileri karşısında nasıl aday olmaktadır?
Kimler kimlerle ne işler tutmuştur!
Bunlar günü geldiğinde anlatılır.
Ama, bu gece uzun olacak.
Şu an, İzmir’i %100 kazanacak bir isim olan Tunç Soyer, şu dakikalarda; Mehmet Cengiz’in adamına değiştirilmektedir. Sebebi; Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasıdır.
İzmir’i ya CHP alacak, ya Mehmet Cengiz alacak! Ne dediğimi, ne kadar haklı olduğumu göreceksiniz….
Mehmet Cengiz meselesini inkar ederseniz CANINIZA OKURUM! BELGE PAYLAŞIRIM!

...Cemil TUGAY aday yapıldığı an; Mehmet Cengiz ile ilişkilerini açık seçil ortaya koyan tüm belgeleri paylaşacağım. Ayıptır! Bu kadar olmaz! Mehmet Cengiz partimize aday dayatamaz!!!"

 "Ben bu parti için mahpus yatmışım"
Erdem, daha sonra konuya ilişkin paylaşımlar yapmaya devam ederek şunları söyledi:

"Saraçhane’nin maaşlı trolleri, zevzek ve gevezeleri beni Twitter’da TT yapmış. Ulan oğlum! Ben, Bu parti için mahpus yatmışım.

Sizin gibi maaşlı beslemelerin propagandasıyla vitesi geriye takmam.

Mehmet Cengiz’in, 5’li çetenin adamlarını “belediye başkan adayı” yapma noktasında attığınız her adımda ensenizdeyim.

Murat Ongun; itini köpeğini paralı trollerini üstümden çek! Sen, CHP için “bu s….tiğimin partisi dernek olsada ülke kurtulsa” diyen adamsın!

Çek itini köpeğini, ağzımı açtırma!" 

 "İbre Mehmet Cengiz'i gösteriyor"
Erdem, daha sonra gazeteci Barış Yarkadaş'ın "CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ibre Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı gösteriyor" paylaşımını alıntılayarak, "İbre Mehmet Cengiz’i gösteriyor. Ben düzeltmiş olayım…" dedi.