Abone Ol

Erdoğan'ın Memleketi Rize'de Çay Protestosu

Çay üreticileri, çay gübresine yapılan zammı ve çay alım politikalarını, Cumhuriyet Meydanı’nda protesto etti. Çay üreticileri eylemde, “Çayda kanun yasalaşsın” sloganı attı.

Erdoğan'ın Memleketi Rize'de Çay Protestosu

CHP Rize İl Başkanlığı, çay üreticileri ile birlikte; çay gübresine yapılan zammı ve çay alım politikalarını, Cumhuriyet Meydanı’nda protesto etti.

Protestoya, çay meclisleri üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Çay üreticileri eylemde, üzerinde “Üreticiyi koruyan Çay Kanunu çıkarılsın”, “Yaş çay alım fiyatı 10 TL olsun” ifadelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Üreticiler, “Çayda kanun yasalaşsın” sloganı attı.

"ÇAY, ULUSAL GÜVENLİK İLE İLGİLİ BİR ÜRÜNDÜR"

CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çay üreticilerimiz, yüzde 300’den fazla artan gübre fiyatları nedeniyle çay bahçelerine gübre atamamaktadır. Bu da çay verimini azaltacaktır. Ulaşım ücretlerine yapılan yüksek zamlar nedeniyle çay üreticileri, çay toplamak için memleketlerine gelememe durumu ile da karşı karşıyadırlar. Dünyada en çok çay tüketen ülkeyiz. Bu nedenle çay aynı zaman ulusal güvenlikle ilgili bir üründür. Ukrayna'da yaşanan olayların tarımsal etkilerini görüyoruz. Bu nedenle çay sektörü acilen desteklenmesi gereken bir sektördür.”