Abone Ol

Erdoğan'ın masasındaki anketlerde kim önde? Hesaplar alt üst...

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'ye giden anketlerde mevcut başkan CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile kendi adaylarının başa baş olduğunu, kararsız seçmen oranının yüzde 15'lere yükseldiğini aktardı.

Erdoğan'ın masasındaki anketlerde kim önde? Hesaplar alt üst...

Gazeteci Babacan İstanbul ve Ankara'ya dair şu ifadeleri kullandı:

"Murat Kurum’un bir türlü yükselmeyen ivmesi için son virajda yeni vaatler ve yeni projeler açıklanacak. Daha önce de yazdığımız gibi bakanlıkların İstanbul ağırlıklı projeleri bu döneme denk getirilerek lanse edilecek. Atatürk Havalimanı’nın Tekno Parka dönüştürülmesi, geçen hafta açıklanan Haydarpaşa Garı projesi gibi konularla destek verilmeye çalışılıyor.

Ankara’ya gelince. Partideki havada önemli bir değişiklik yok. Mansur Yavaş açık ara önde. Sadece Turgut Altınok’un birkaç puanlık ivme kazandığı bunun da farkı pek etkilemediği ve 13 puan fark olduğu savunuluyor. Ankara ekibi, kampanyada ihmal edildiklerini ve yalnız bırakıldıklarını düşünüyor.

Daha ilginç saptama ise Ankara’nın ilçeleriyle ilgili. Başkentte Mansur Yavaş’ın kazanacak olmasının ilçelerde AKP’nin aleyhine sonuç doğurabileceğini söyleyenler var. Şöyle ki; seçmenin büyükşehirde kime verdiyse, ilçede de onun partisini tercih etme eğiliminde olduğu belirtiliyor. Bu durumun, Ankara’nın ilçelerinde CHP’nin oy artırması, hatta AKP’deki bazı ilçelerin CHP’ye geçmesine neden olabileceği değerlendiriliyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın