Abone Ol

Erdoğan Ensar Vakfı yöneticisini kritik göreve atadı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni atama kararlarına göre, 6 il müftülüğü ile bazı başmüfettişliklere yeni isimler atanırken, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Ensar Vakfı'nın Afyonkarahisar Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaramış getirildi.

Erdoğan Ensar yöneticisini kritik göreve atadı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin atama kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

ENSAR'DAN TTK'YE

Sözcü'deki habere göre; Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Ensar Vakfı Afyon Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 10 Mart 2018’teki olağan genel kurulunda üye olarak yönetim kuruluna girdi.

Türk Tarih Kurumu'na ait web sitesinde yer alan özgeçmişine göre Yaramış,

- 1990 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1991-1993 yılları arasında Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde tarih öğretmeni olarak çalıştı.

-1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne araştırma görevlisi olarak atandı. Gazi Üniversitesi (1993) ve ABD Connecticut Üniversitesi’nde (1996) yüksek lisans eğitimini tamamladı.

- 2002 yılında “II. Mahmut Döneminde Asakir-i Mansure-i Muhammediye, 1826-1839” başlıklı teziyle Ankara Üniversitesi’nde doktor unvanı aldı.  2002 yılında yardımcı doçent, 2008 yılında doçent, 2014 yılında profesör oldu.

- Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde bölüm başkanlığı, yüksekokul ve enstitü müdürlükleri ile dekanlık görevlerinde bulundu. 20 Nisan 2020 tarihinde Türk Tarih Kurumu Başkanı olarak görevine başladı.