Abone Ol

Erdoğan'ın Eski Danışmanı Yazdı: Bir Şiirden bir Tivite...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesine yine Erdoğan'dan örnek verdi.

Erdoğan'ın Eski Danışmanı Yazdı: Bir Şiirden bir Tivite...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanlığı, bir şiir okuduğu için zamanında düşürüldüğünde niye karşı çıktıysam...HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin bir tivit paylaştığı için dün düşürülmesine de aynı sebeple karşıyım" ifedelerini kullandı.

Beki, bugünkü köşe yazısında Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olarak şu görüşlerini paylaştı:


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İBB Başkanlığı, bir şiir okuduğu için zamanında düşürüldüğünde niye karşı çıktıysam... HDP’li Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin bir tivit paylaştığı için dün düşürülmesine de aynı sebeple karşıyım.  O nasıl demokrasimizin utanç verici bir ayıbı olarak kaldıysa bu da öyle... Erdoğan’ın okuduğu şiiri militarist bulmuş, katılmamıştım. Müminler niye asker, minareler niye süngü, camilerimizin kubbeleri niye miğfer olsun?  Ama nihayetinde bir şiirdi. Seçimle geldiği yerden seçimsiz indirilmesine, hapis yatırılmasına gerekçe olamazdı. Demokrasi ve ifade özgürlüğünü savunmak için, Gergerlioğlu’na da katılmak gerekmez.

Şuna ne söylenebilir:

“Bir barış haberi paylaşmışım, 4 buçuk yıldır hala yayında. Herhangi bir erişim yasağı yok, soruşturma yok, retweet eden başka birisine de soruşturma yok ama bana 2 buçuk yıllık ceza var. Ben seçildikten sonra da yargılamanın durması gerekiyordu.”

Beki, yazısının ilgili kısmını şöyle sonlandırdı:

Kaldı ki 28 Şubat hukuksuzluklarına, başörtüsü yasağına, Erdoğan’ın şiirden cezalandırılmasına da karşı durmuş, milletvekilliğinin hakkını vermiş bir hak ve özgürlük savunucusu.  Geçmişin de mi hiç hatırı yok ki, AK Parti Grubu bu haksızlığa çanak tuttu, alkışlayabildi!