Abone Ol

Erdoğan'ın Çılgın Projesini Kılıçdaroğlu Çöpe Atmış

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, AKP'nin "çılgın proje" dediği Kanal İstanbul prejesinin daha önce Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulduğu ve Kılıçdaroğlu'nun projeyi çöpe attığını öne sürdü.

Erdoğan'ın Çılgın Projesini Kılıçdaroğlu Çöpe Atmış

Barış Yarkadaş, Korkusuz'da yer alan bugünkü yazısında   AKP'nin "Çılgın proje" olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul'un 1945 yılında ABD’de savunma amaçlı tasarlandığını, 1950’de uygulanmak istendiğini ancak zaman içinde bir rant ve emlak projesine dönüştüğünü ifade etti.

Yarkadaş, Kanal İstanbul'la ilgili "Bu proje özünde ABD’nin “Rus ve Bulgar akınını’’ durdurmak için düşünülmüş ancak o günkü teknolojik imkanlar ve maddi yetersizlikler yüzünden sonradan vazgeçilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yarkadaş, yazısının devamında ABD'nin Montrö Antlaşması’nı etkisiz kılmak için Kanal İstanbul’u hayata geçirmeye çalıştığını ancak hiçbir hükümetin projeyi hayata geçirmeyi göze alamadığını ifade ederek projeyi bir insanlık suçu olarak değerlendirdi.

Yarkadaş yazısının devamında Kanal İstanbul projesinin 1994 seçimleri öncesi DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'e 2011'de ise Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulduğunu ifade ederek "CHP lideri danışmanlarının 2011’de verdiği brifing sonrası, proje dosyasını çöpe atmıştır." açıklamasını yaptı.