Abone Ol

Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum da iiktidar değişimini darbe saydı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, "2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye'nin tam bağımsızlığına darbe olur" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçen günlerde yaptığı açıklama ile 14 Mayıs'ı 'darbe' olarak nitelemişti.

Erdoğan'ın başdanışmanı Mehmet Uçum da iiktidar değişimini darbe saydı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum da olası bir iktidar değişimini ‘darbe’ olarak tanımladı.


Soylu, 14 Mayıs genel seçimlerini ‘darbe girişimi’ olarak nitelemişti, “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir" diye konuşmuştu.

Ardından AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir” demişti.

Önceki gün de Erdoğan “Benim milletim Kandil’den aldığı destekle cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez” diye konuşmuştu.

"TÜRKİYE'NİN TAM BAĞIMSIZLIĞINA DARBE OLUR"
Son olarak Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Uçum, "2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye'nin tam bağımsızlığına darbe olur. Bu başarılabilir mi ayrı konu" ifadelerini kullandı.

Uçum, şu ifadeleri kullandı:

"Seçim küresel sistemde çeşitli mecralarda takip ediliyor. Dünyada mazlum milletler, İslam coğrafyası, Türkiye’nin yükselişinden umut üretmiş durumda. 2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur. Bu başarılabilir mi ayrı konu. Temel devlet doktrinlerinin korunacağına ilişkin güven veren bir yaklaşımları yok.
Ekonomik krizlerle mücadele konusunda şimdiye kadar uygulanan modellerden farklı. Türkiye ulusal demokrasi programını hayata geçirdi, milli ekonomi programını hayata geçiriyor. Krizlerle mücadelede büyüme stratejisine dayalı program."
Mehmet Uçum'un açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"BU SEÇİMDE FARKLI EĞİLİMLER VAR"
* 2023 seçim süreci geçtiğimiz süreçlerden farklı eğilimler üzerine gelişiyor. Vatandaşın kendi hayatını ilgilendiren, diyelim ki pahalılıkla ilgili değerlendirmeler yapıyor. Her seçim öncesinde böyle değerlendirmeler yapılır. Bu seçimde herhalde o ezber bozulacak. Bu dönemde bu tip sorunların olduğu Cumhurbaşkanı tarafından hükümet kanadından da kabul ediliyor. Bu sorunların çözümünde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere irade görülüyor. Bu seçim Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için neler yapması gerektiği öyle ya da böyle halkın gündemine girdiği seçim. Akdeniz'de, Irak'ta, Suriye'deki durumumuz nasıl olacak? Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin rolü nasıl devam edecek. Seçmen bu konuda bir hissiyat içerisinde.