Abone Ol

Erdoğan'ın başdanışmanı: İki Kez Seçilme Şartı 2018 Sonrasını Kapsıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili tartışmalar devam ederken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, "en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilme" şartının 2018'den sonra geçerli olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın başdanışmanı: İki Kez Seçilme Şartı 2018 Sonrasını Kapsıyor

Erdoğan'ın üçüncü dönemde görev yapamayacağı gerekçesiyle aday olmasına yönelik itirazlar sürerken, Cumhurbaşkanlığı cephesinden konuyla ilgili tepki geldi.  

Milliyet'ten Aslıhan Altay Karataş'a konuşan Uçum, şunları söyledi:

“İki kez seçilme şartı, anayasal olarak 2018’den sonraki dönemi kapsamaktadır. Yeni bir düzenleme yapılmış olması ve kanunların geriye yürümeyeceği ilkesi, yani tek başına bu husus bile, eski sistemde yerine getirilmiş cumhurbaşkanlığı görevinin yeni sistemdeki cumhurbaşkanı döneminden sayılmayacağını hukuken kesin olarak kanıtlar.

Asıl amaç geçmişte de denendiği gibi hileli yollarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesme çabasıdır. Demokratik muhalefet yapmak yerine, Türkiye karşıtı olan uluslararası partnerleriyle birlikte kumpas siyasetine gönüllü yazılanlar, bu kez de hileli bir yolla hukuku kullanarak ve hukukun üstüne basarak ülke liderinin önünü kesmeye ve ‘Tam Bağımsız Türkiye’ hedefini zaafa uğratmaya çalışıyorlar."