Abone Ol

Erdoğan'ın bakanı üç harfli market CEO'larını makam odasına çağırdı, ayar verdi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, asgari ücretin açıklanmasının ardından kamuoyunda marketlerin zam hazırlığı yapıldığı iddiaları üzerine en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya geldi. Bakan Muş, "Etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk" ifadelerini kullandı. Toplantıda bakanın sağında oturan BİM CEO'su Galip Aykaç Bahçeli ile girdiği kavganın ardından ilk kez görüntülendi.

Erdoğan'ın bakanı üç harfli market CEO'larını makam odasına çağırdı, ayar verdi

Bakan Muş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ülkemizde en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelerek asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunduk. Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz.

Ticaret Bakanlığı olarak sahada denetimlerimizi yoğun şekilde sürdürmekteyiz. Haksız fiyat artışlarıyla mücadelede Bakanlık olarak elimizdeki tüm denetim imkanlarını sonuna kadar kullanmakta kararlıyız." değerlendirmesini yaptı.

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli fahiş fiyatlar konusunda "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli" açıklamasını yapmıştı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına tepki göstermişti. Aykaç, ''Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere sizin tonunuzla cevap vereceğim" demişti.

Aykaç'ın açıklamasına, MHP'den hakarete varan bir karşılık gelmiş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda isim verip "Vatandaşın kanını emen asalaklar" diyerek Aykaç'ı hedef almıştı.

Murat Ülker'in sahibi olduğu Şok Marketler Yönetim Kurulu da yazılı açıklama yaparak, Birleşik Mağazalar AŞ’nin (BİM) İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ı Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya davet etmiş, istifa edene kadar toplantılara katılmayacağını bildirmişti.

Suç örgütü liderliğinden tutuklandıktan sonra Bahçeli'nin çağrısının ardından Alaattin Çakıcı ile birlikte tahliye edilen Kürşad Yılmaz da dün Aykaç'a yönelik tehdit içerikli mesajlar paylaşmıştı.