Abone Ol

Erdoğan’ın atadığı tarihçi Ali Erbaş’ı yalanlıyor: Lanet diye bir şey yok!

Medyafaresi.com detay haber- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Ayasofya ile ilgili ''Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” sözüne karşın, Erdoğan’ın Milli Savunma Üniversitesine rektör yaptığı Erhan Afyoncu, Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya vakfiyesinde lanet kelimesi olmadığını açıklamıştı.

Erdoğan’ın atadığı tarihçi Ali Erbaş’ı yalanlıyor: Lanet diye bir şey yok!

Medyafaresi.com / Derya Özkök

Dün Ayasofya’da kılınan Cuma namazında hutbeyi okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1934 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararına gönderme yaparak ”Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar” dedi. Atatürk'ü hedef alan bu sözlere sosyal medyada yoğun tepki geldi.

Ali Erbaş’ın aksine, Erdoğan’ın Milli Savunma Üniversitesine rektör yaptığı tarihçi Erhan Afyoncu Fatih’in Ayasofya vakfiyesinde lanet kelimesi olmadığını açıklamıştı.

Bu soru daha önce canlı yayında Murat Bardakçı tarafından da gündeme getirilmişti

Tarihçi Erhan Afyoncu da ''lanet'' ifadesini yalanlamıştı. Kaynak gösterilen belgedeki 'Fatih Sultan Mehmet' ifadesinin onun tarafından kullanılan bir ünvan olmadığını söylemişti. Afyoncu, ''Fatih Sultan Mehmet diye imza var ama 2. Mehmet kendisine öyle demiyordu ondan sonra başkaları ona öyle demişti'' dedi..

İşte Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu'nun o videosu: