Abone Ol

Erdoğan'dan Turist Teşekkürü: Rus Dostlarımıza Minnettarız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üç saate yakın baş başa görüşme öncesi açıklamalarda iki liderin de turizm ile ilgili değerlendirmeler yapması sektörü memnun etti.

Erdoğan'dan Turist Teşekkürü: Rus Dostlarımıza Minnettarız

Erdoğan baş başa görüşme öncesi yaptığı açıklamada ” Özellikle turizmde vermiş olduğunuz destek sebebiyle de çok çok teşekkür ediyorum. Rus dostlarımızın Türkiye'yi tercih edişlerinden dolayı da minnettarız" dedi.

Putin; Ortak mücadele turizmin gelişmesine yardımcı olacak"

Rusya Devlet Başkanı Putin de “Pandemi dünyanın tamamında turizm sektörüne ciddi bir darbe indirdi. Buna karşın bu sene Rusya’dan Türkiye’ye 2.5 milyon turist gitti. Rusya ile Türkiye’nin pandemi ile ortak mücadelesi ekonomi ve turizmin gelişmesine yardımcı olacak" dedi.

Ruslar ile mevsim uzadı

İki liderin görüşmesini değerlendiren Rusya’daki Türk kökenli tur operatörleri ve Türkiye’deki otelciler Putin-Erdoğan görüşmesinden sonra kış mevsimine yönelik rezervasyonlarda bir süreden beri görülen artışın daha da hızlanacağı söylüyor.

Otelciler de daha önce Eylül ayında biten Rusya trafiğinin gelen rezervasyonlardan bu yıl kasıma kadar uzadığının görüldüğünü, bu durumda Rusya’dan Türkiye’ye gelişlerin yaz mevsimi ile sınırlı kalmayıp Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri gibi kış mevsiminde de geleceklerini belirterek 2022’yi de Rusya’nın belirleyeceğini, Rusya ile ilişkilerin bütün Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerini etkilediğini söylüyor.

Turizm Gazetesi