Abone Ol

Erdoğan'dan sert çıkış: Hamas terör örgütü değildir, mücahitler grubudur

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'e seslenip "Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok" diyerek sert çıktı. "Hamas terör örgütü değildir" diyen Erdoğan, "Ey İsrail! Bu kafayla bir yere gidemezsin. Yanına ister Amerika'yı al ister başkalarını, ister Batı'yı al bir yere gidemezsin. Ve Amerika da kaybedecek" mesajını verdi.

Erdoğan'dan sert çıkış: Hamas terör örgütü değildir, mücahitler grubudur

"Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Kendi evimizde, Türk Evi’nde. İyi niyetimiz vardı suistimal etti. İsrail’e gitme projemiz vardı iptal. Gitmeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısında İsrail'e çok sert sözlerle yüklendi

Erdoğan şunları kaydetti:

"İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR"

Terör örgütü mensuplarını ve destekçilerini koruyup kollayanların bir gün hakikati göreceklerine inanıyoruz. Koyunlarında besledikleri yılan kendilerini soktuğunda geç olacak. Biz kendi vakarımızın gereğini yerine getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Sınırlarımızda kurulmak istenen terör koridorunu parçalamaya devam edeceğiz. Unutmayın mazlumların ve mağdurların yanında sergilediğimiz hasbi tavrımızı bozmayacak, bu onurlu duruşumuzu günübirlik çıkarlara değişmeyeceğiz.

Filistin halkına karşı gösterdiğimiz ilkeli duruş bunun en somut örneğidir. Filistin meselesine biz hep insan penceresinden baktık. İnsanı insan yapan kadim değerleri savunduk. 7 Ekim'den bu yana krizin daha fazla büyümemesi için elimizden gelen her çabayı gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Gazze'deki halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için tıbbi ve insani malzemeler gönderdik. 25 sağlık personelimizi ilk etapta Mısır'a gönderdik. Bu ilkeli duruşumuzu dün olduğu gibi bugün de sürdürüyoruz. Filistin davasına sahip çıkacağız

İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. İsrail devletinin örgüt gibi hareket etme tavrını asla tasvip etmedik. İsrail 7 Ekim'den beri Gazze'deki masum insanlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. Ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan. Kalan yarısı da anneler ve büyüklerinden oluşuyor. Dünyada sadece çocukları öldürmek için gece gündüz şehirleri bombalayan, hastaneleri pazar yerlerini ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir devlet, ordu bulamazsınız.

"HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR"

Buradan dünyaya sesleniyorum; son yaptıkları toplantıda yine bir araya geldiler, tüm Batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin. Bu Batı'nın sana borcu çok. Ama Türkiye'nin sana borcu yok. Ve Hamas terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.

Bu İsrail çocukları öldürüyor. Çocukların halini gördük. Neler yaptıklarını gördük. Bunların paramparça edilmesine asla müsaade edemeyiz. Biz insanlıktan nasibimizi aldık. Çocukları nasıl kurşunladıklarını biliyoruz. O günden bu yana DAVOS'a bir daha gitmedik. O gün benimle birlikte olan iki arkada, siyasi partilerin başındalar. Onlar da arkamdan geliyorlar. Ne diyorlar biliyor musun? 'İşte şimdi yandık.' Ben öyle dedim ya; işte şimdi yanmışız. Ne oldu yandık mı? Biz dimdik ayaktayız. Ama siz yandınız. Hiçbir şeye yar olmadınız. CHP'nin koltuğuna sığınak size hiçbiri şey katmadı, katmayacak. Biz dimdik yürüyoruz.

"İSRAİL'E GİTME PROJEMİZ İPTAL"

Ben hayatımda bir kere Netanyahu denen adamın elini sıktım. Türkevi'nde Amerika'da. İyi niyetimiz vardı. Onu suistimal vardı. İsrail'e gitme projemiz vardı, iptal gitmeyeceğiz. İyi niyetle devam etmiş olsaydı münasebetlerimiz faklı olabilirdi. O da olmayacak. Çünkü iyi niyetimizi suistimal ettiler.

Bu kafayla bir yere gidemezsin İsrail... İstersen ABD ve Batı'yı yanına al... Bütün mesele adil bir dünyanın kurulmasından geçer.

Çocukların anne babalarının, anne babaların çocuklarının naaşlarına sarıldığı bir dünyada hiç kimse kendini güvende göremez. Buna engel olmayarak destek veren her birey için bu geçerlidir."