Abone Ol

Erdoğan'dan randevu alamıyorum diyen Davutoğlu'nun Egosu: Esad ile tek şartla görüşürüm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'başörtüsü' konusunda istediği randevuya 2 hafta geçmesine rağmen yanıt gelmediğini açıkladı. Davutoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise "Kılıçdaroğlu Altılı'nın adayı olsa da olmasa da masa dağılmaz." diye konuştu.

Erdoğan'dan randevu alamıyorum diyen Davutoğlu'nun Egosu: Esad ile tek şartla görüşürüm

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, 18 Ekim Salı günü katıldığı Flash Haber TV'deki 'Basın Kulübü' programında Flash Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, Flash Haber TV Ankara Temsilcisi Fatih Ertürk ve Gizem Fidan’ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu eski danışmanı ve Gelecek Partisi kurucularından Etyen Mahçupyan'ın, "Kılıçdaroğlu aday olmazsa Altılı Masa dağılır" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Kılıçdaroğlu Altılı Masa'nın adayı olsa da olmasa da masa dağılmaz." yanıtını verdi. Davutoğlu, ortak adayın çıkabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

"Sayın Erdoğan ile şahsi bir meselem yok, millet adına meselem var"

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı sorulan Davutoğlu, "Haberimiz yoktu ama bir yıldır bu meseleleri o kadar çok konuşuyoruz ki duyduğum anda yadırgamadım, aradım tebrik ettim" dedi. Başörtüsü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istediğini ancak 2 haftadır yanıt alamadığını söyleyen Davutoğlu şöyle konuştu:

"Benim için mesele şahsi değil. Açık ifade ediyorum, Sayın Erdoğan ile şahsi herhangi bir meselem yok. Hukukunu koruyacağım derken şahsi hukukunu kastettim. Ama Sayın Erdoğan ile millet adına meselem var. Bu milleti yoksulluğa mahkûm etti, kutuplaştırdı, dinine en büyük zararı verdi. Ona bakan gençler dinden, başörtüsünden soğudular. Bunu istismar etme noktasına getirdi"

"Rest çekmemiş olsam bu gelişmeler yaşanır mıydı?"

 "2015'te CHP'yle koalisyon yapamadığınız için pişman mısınız?" sorusuna Davutoğlu, "Pişmanlık asla duymuyorum. Bunun gereğini ve her türlü fedakarlığı yaptım. Olsa mutlu olurdum. Olmamasının sebepleri çok farklı. Götüreceğim kabineyi Sayın Cumhurbaşkanı onaylayacaktı" yanıtını verdi.

"Cumhurbaşkanına rest çekemediniz" sözlerine ise, "Ben çok daha zor şartlarda rest çektiğimi herkes gördü. Etrafınızda insanlar selam vermeye korkar hale gelmişken yeni bir parti kurmaktan daha büyük bir rest çekmek yoktur" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rest çekmemiş olsam bu gelişmeler yaşanır mıydı? O gün de rest çekme meselesi değildi. 2 heyet arasında görüşmelerde hükümet kurulması halinde bile istediğimiz uyumda gitme ihtimalinin düşüklüğü söz konusuydu"

"Esad ile tek bir şartla görüşürüm"

"Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşür müsünüz?" soruna "tek bir şart ile" görüşebileceğini söyleyen Davutoğlu, "BMGK’nin altında imzası olan kararı uygulaması şartıyla görüşürüm. Geçiş hükümeti kurulmalı ve mültecilerin geri dönüşü sağlanmalı kararını uygulayacağım desin, görüşürüm" dedi.