Abone Ol

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Adı Özgür ama Soyadı Çok Garip Olan Bu Zatla İlgili Dava Açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a ziyareti öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Adı Özgür ama Soyadı Çok Garip Olan Bu Zatla İlgili Dava Açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a 2 günlük ziyaret gerçekleştirecek. Erdoğan, ziyaret öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Ramazan kardeşlik bağlarını güçlendirme ayıdır. Ziyaretim yeni işbirliğini başlatmanın ortak amacının tezahürüdür. Yeni bir dönemin başlaması için gayret içinde olacağız. Ülkemiz bu yıl için 37 bin 770 rakama sahip olacaktır hacda. Umre için böyle bir rakam söz konusu değildir.

Ziyaretim vesilesiyle ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçireceğiz. Yenilenebilir, temiz enerji teknolojileri başlıklarında ciddi potansiyel görüyoruz. Bölgesel ve uluslararası gelişmeler de gündemimizde olacak. Ziyaretimin karşılıklı güven ve saygı temelinde, ilişkilerimizi daha da güçlendirmemize vesile olmasını temenni ediyorum.

ABD VE RUSYA ARASINDAKİ MAHKUM TAKASI

(Putin'le görüşmesi) Bölgede barışın yakın olması temennisindeyiz. Guterres bize uğradı, görüşmeden sonra Moskova'ya geçti. Putin'le görüşmesinin de, Guterres beni tekrar aradı, olumlu olduğu istikametinde bana bilgiler verdi. Putin de aynı kanaatleri ifade etti. BM'nin devreye girmesinin gelecek açısından olumlu olduğu kanaatini o da serdetti. Putin'in arama gerekçesi malum, Rusların bir vatandaşlarının ABD'de esir alınması, ABD'nin de Moskova'da vatandaşlarının esir alınması ve her ikisinin takasıyla alakalı biz devreye girdik. MİT'in devreye girmesi neticesinde Ankara'da takas gerçekleşti. Putin, bize bir teşekkürde bulundu.

GEZİ PARKI AÇIKLAMASI: BU İŞİN AİHM'LE ARTIK ALAKASI YOK

(Gezi Parkı davası kararı ve Özgür Özel'in açıklamaları) Bu zatın ifadeleri tamamıyla şu anda milletvekili olduğu için cezai durum olmayacak ama en azından manevi tazminat noktasında başındaki ağa babası nasıl Man Adası olaylarından bedel ödediyse aynı durum bunun için de, avukatlarımız davalarını açıyorlar. Bunların hepsine davaları açacaklar. Bunların içinde dokunulmazlığı olmayan var olan var. Olmayanlar için cezai davalar açılabilir. Avukatlarımız bunların çalışmasını yapıyorlar. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan kişi için avukatlarımız davaları açacak. Cumhurbaşkanına hakaret yapılabilir mi yapılamaz mı? Demek ki ders almamız. AİHM'le ilgili konularda bunlar uluslararası hukuku da bilmiyorlar. O iş bitti. Bu işin AİHM'le artık alakası yok. Bu ağırlaştırılmış müebbettir. Türk yargısının kararına herkes saygı duymak mecburiyetinde. Bizim ülkemizin hukuku yok mu? Yerli Soros, Gezi olaylarının koordinatörlüğü sebebiyle, devletin kurumlarına saldıran, bunun bedelini ödeyecektir.