Abone Ol

Erdoğan'dan LGBTİ+ sorusuna cevap: Aile yapımızı hedef alan girişimlerle ilgili adımı anayasa değişi

Erdoğan, seçim sürecinden bu yana iktidarın hedefinde olan LGBTİ+ derneklerinin kapatılmasıyla ilgili tartışmalara mesaj vermiş oldu

Erdoğan'dan LGBTİ+ sorusuna cevap: Aile yapımızı hedef alan girişimlerle ilgili adımı anayasa değişi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD'de medya temsilcilerine verdiği söyleşide, LGBTİ+'larla ilgili soruya, "Toplumu çökertmek için sapkın akımlar eliyle aile yapısı zayıflatılmaya çalışılıyor. Ülkemizde bu sapkın akımların aile yapımızı, gençlerimizi hedef alan girişimlerine asla müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyiz" yanıtı verdi. Söz konusu "girişimleri" bozmak için mücadele edeceklerini söyleyen Erdoğan, "Bunun en etkin adımını Meclis açıldığında gündeme getirmeyi planladığımız anayasa değişikliğiyle atacağız. Aile kurumunu anayasal güvence altına almakta kararlıyız" diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD ziyaretinde medya temsilcilerine açıklamalarda bulunarak sorularını yanıtladı. Hem temaslarını hem BM Genel Kurulu'nu hem de dış ve iç politikayı değerlendiren Erdoğan'ın gündeminde, ABD ve İsrail'le yatırım konusunda işbirliği, Karadeniz Tahıl Girişimi'nde Türkiye'nin pozisyonu, emekli maaşları gibi önemli başlıklar yer aldı.