Abone Ol

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve CHP PM üyeleri hakkında suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında 5 Kasım'da yayımlanan bildiriye ilişkin olarak suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve CHP PM üyeleri hakkında suç duyurusu!

Suç duyurusunda, "Cumhurbaşkanına hakaret edildiği" iddiası yer alıyor.

AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, CHP'nin Parti Meclisi (PM) bildirisi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını duyurmuştu.

Ne olmuştu?
CHP Parti Meclisi (PM) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla 6 Kasım'da olağanüstü toplandı. Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarları ile 9 HDP milletvekilinin tutuklanmasının değerlendirildiği toplantıda alınan kararlar dün (7 Kasım 2016) yayınlanan bir bildiriyle açıklandı. "CHP Parti Meclisi'nden yurttaşlarımıza" başlığıyla yayımlanan bildiride "AKP, bugün de Meclis’teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir. Hukuki süreçler tamamlanıp hüküm kesinleşmeden milletvekillerinin tutuklanması anayasaya ve Anayasa Mahkemesi’nin içtihatlarına aykırıdır. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmelidir", "Türkiye’yi uçuruma sürükleyenler mutlaka yargıya hesap verecektir" ifadeleri yer alıyordu.

"Bedelini ödeyecekler"
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Keçiören'de Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticileri ile HDP milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili olarak CHP'nin dün yayınladığı bildiriyi eleştirdi. Erdoğan "Bu ülkede vatana ihanet edenlerin, bu ülkede terör estirenlerin avukatlığına soyunanlar bunun bedelini ödemek durumundadır, hesabını vermek zorundadır, vereceklerdir. Milleti karşısına alanlar bedbahttır" ifadesini kullandı.