Abone Ol

Erdoğan’dan İmamoğlu’na tepki: Valimize it diyor

"94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu için "Valimizden özür dilemedikçe böyle bir makama gelemez" ifadesini kullandı.

Erdoğan’dan İmamoğlu’na tepki: Valimize it diyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması" programında konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatına ilişkin, "İdam cezasına çarptırılan Mursi'nin mahkeme salonunda son nefesini vermesi adeta kendisine ve halkına yapılan zulmün sembolüdür." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mursi inandığı dava uğruna verdiği mücadele sırasında hayatını kaybeden bir şehittir, tarih şehadetine yol açan zalimleri asla unutmayacaktır. Zalimler mazlumların canlarına kastedebilir, hatta onları öldürmek suretiyle şehadete yürümesine vesile olabilirler. Fakat verdikleri mücadelenin izzetine asla halel getiremezler."

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Ordu-Giresun Havalimanı'nda VIP salonuna alınmaması üzerine yaşanan olayı anımsatan Erdoğan, "Ordu'da bu milletin, devletin valisine ne diyor, 'it' diyor. Bu nasıl kucaklama ya? Benim milletimden, başta Ordu Valimiz olmak üzere özür dilemedikçe böyle bir adaylığa bırakın layık olmak, böyle bir makama gelemez." diye konuştu.