Abone Ol

Erdoğan'dan ilginç yanıt: Trump gelirse görüşürüm

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in basın ofisi tarafından yapılan 'Pence'in, Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceği'ne yönelik açıklamasının ardından Erdoğan, Pence ile görüşmeyeceğini açıkladı.

Erdoğan'dan ilginç yanıt: Trump gelirse görüşürüm

AKP'nin Meclis toplantısının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına giden Sky News muhabirinin Erdoğan'a "Pence ve Pompeo'ya neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Erdoğan, "Onlar karşıtlarıyla (mevkidaşlarıyla) görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye'ye geleceğini ABD Başkanı Donald Trump duyurmuştu. ABD heyetinden yapılan açıklamada ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Türkiye'ye geleceği ve  Suriye'deki harekâtı konuşacağı açıklanmıştı.

Pence'in basın ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada da, Pence'in, 17 Ekim Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceği bildirilmişti. Ancak Erdoğan, partisinin Meclis toplantısının ardından Sky News muhabirinin sorusu üzerine Pence ile görüşmeyeceğini duyurdu.

İşte o video...

Erdoğan'ın yanına giden Sky News muhabiri, önce Erdoğan'a ABD heyetinin Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirterek "Endişeli misiniz?" diye sordu; Erdoğan soruyu "Neden endişeli olayım?" diyerek yanıtladı.

Ardından muhabirin "Pence ve Pompeo'ya neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine de Erdoğan, Mike ve Pompeo ile görüşmeyeceğini dile getirdi. Erdoğan, "Ben dimdik ayaktayım, "Onlar karşıtlarıyla (mevkidaşlarıyla) görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması dünya basınında da "Erdoğan, Pence ile görüşmeyi reddetti" şeklinde yer aldı.