Abone Ol

Erdoğan'dan İdlib'deki hain saldırı için flaş açıklama

Ukrayna ziyaret öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'deki saldırıya Türkiye'nin misliyle cevap verdiğini vermeye de devam ettiğini dile getirdi. Erdoğan "Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar" dedi.

Erdoğan'dan İdlib'deki hain saldırı için flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda açıklama yaptı.

İdlib’de Suriye rejimi tarafından gerçekleştirilen ve 4 askerin şehit, 1’i ağır 9 askerin ise yaralanmasına neden olan saldırıya değinen Erdoğan, “Türkiye bu saldırıların cevabını misliyle vermiş durumda. Vermeye de devam ediyor. Gerek fırtına obüsleriyle gerekse F-16’larımızla belirlenen noktalara vuruşlar devam ediyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Bu alçak saldırı ile bizi sınayanlar hata taptıklarını anlayacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yeni bir harekat olacak mı?” sorusuna, “Harekat zaten devam ediyor. 40'ya yakın nokta hedeflerimiz arasında. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Uçaklarımız, toplarımız, obüslerimiz arazide. 30-35 civarında Suriyeli etkisiz hale getirildi” diye konuştu.