Abone Ol

Erdoğan'dan gazetecinin AB sorusuna ağzın bal yesin yanıtı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisine yöneltilen, "İsveç'e verdiğiniz destek, Türkiye'nin AB üyeliğinin başlangıcı mı" sorusuna, "Ağzın bal yesin" cevabını verdi.

Erdoğan'dan gazetecinin AB sorusuna ağzın bal yesin yanıtı

Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi’nden sonra gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Toplantının soru-cevap kısmında Erdoğan ile bir gazetecinin yaşadığı diyalog dikkat çekti.

Gazetecinin, “İsveç’e verdiğiniz destek, Türkiye’nin AB üyeliğinin başlangıcı mı” sorusuna Erdoğan, “Ağzın bal yesin. Temennim odur ki aynen senin umutlandığın gibi biz de umutlanalım” karşılığını verdi.

Çağatay Bey, bu işin takipçisi

Erdoğan, açıklamasına daha sonra şöyle devam etti:

"Olumlu bir yaklaşımı bekliyoruz. Bu konuyla alakalı büyükelçim Çağatay Bey bu işin takipçisi. Temennim odur ki yarın Brüksel’de yapılacak görüşmelerde bu tekrar ele alınacak.

Sayın Başkan’ın özellikle bizlere ifade ettiği konu; onlarda Kongre bağlayıcı. Kendisi elinden gelen her şeyi yapacağını bizlere söyledi.

Ben de her zamankinden daha umutluyum

Takipçisi olacağını söyledi ve umutluyum dedi. Ama bizde nasıl Parlamento’dan geçmesi gerekiyorsa orada da Kongre’den geçmesi gerektiğini ve engel çıktığını ifade ettiler. Ben de her zamankinden daha umutluyum."