Abone Ol

Erdoğan ve BDDK’dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sunucu Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan'ın suç duyurusunun ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Anadolu Ajansı (AA), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih Portakal hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında 'yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadeler paylaştığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

FOX TV Ana Haber sunucusu ve gazeteci Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Tekâlif-i Milliye'ye atıfta bulunarak başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'yla halktan para istemesini eleştirmişti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Portakal, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Tekalifi Milliye hatırlatılıp “zor günlerden geçiyoruz” denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef"

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, sunucu Fatih Portakal'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bankacılık ve finans sistemine yönelik 'gerçeğe aykırı ve maksatlı ifadelere' yer verildiğinin görüldüğü savunuldu.

Açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun, "İtibarın korunması" başlıklı 74. maddesinin, "Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" hükmünü içerdiği ifadelerine yer verildi.

Bu hükme aykırılığın yaptırımının ise aynı Kanun'un 158. maddesinde düzenlendiği ve bu maddeye aykırı davrananların "bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adli para cezası" ile cezalandırılmasının öngörüldüğü anımsatılan açıklamada, bu kapsamda Portakal hakkında Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği bildirildi.