Abone Ol

Erdoğan’dan Erol Evgin’e: Sen sanatçı olsan ne olur!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçmeni küçümseyen sözlerinden dolayı Erol Evgin'e tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen sanatçı olsan ne olur?" diye sordu.

Erdoğan’dan Erol Evgin’e: Sen sanatçı olsan ne olur!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım” sözleriyle gündeme gelen Erol Evgin'e tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen sanatçı olsan ne olur?" diye sordu.

Erdoğan, Geri Kabul Anlaşması ile ilgili de konuştu ve Avrupa'nın "Türkiye kapıları açar da mülteciler Avrupa'ya yürür diye" korktuklarını söyledi. Erdoğan, "Biz yaradılanı, yaradandan ötürü seviyoruz" derken, "Erdoğan sizin bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz" diye konuştu.

Sanatçı Erol Evgin'in, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği söyleşideki “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım” sözlerine gelen eleştirilere yanıt vermişti. Evgin, “Bir gazeteye verdiğim röportajda; sağlıklı bir demokraside eğitimin önemini vurgulamak için verdiğim bir örnekten yola çıkarak yorum yapanlardan, röportajın tamamını okumalarını rica ediyorum” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Külliyenin ne anlama geldiğini bilmiyorlar ki sıkıntı burdan başladı. Beş Tepe'de inşası süren külliyemiz hala kullanımda olan camisi ile kongre ve kültür merkeziyle. Türkiyenin en büyük kütüphanesi ile ecdadımızın mirasına yakışır bir şekilde yapmayı hedefledik. biz buraya baktığımız zaman hem Osmanlı'yı hem de modern mimariyi göreceğiz. Biz tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan bir külliye için yola çıktık. Bu hayalimizi de büyük oranda gerçekleştirdik.

Burada da bir taraftan Haliç'i temizledik hem de aslına uygun olarak bu güzel eser ortaya çıktı. Bu bir tarihti. Tarihine sahip çıkan ve eserleri koruyan bizi. Devraldığımızı geleceğe aynı şekilde taşımak.

Ankara Cumhuriyetimizin başkenti olmasına rağmen tarihi eserlerle donatılmamış bir şehir. Biz de Başkentimizi güzel eserlerle donatmaya karar verdik. Beştepe'deki külliyemiz de bu yolda yapılmış bir örnek oldu.

Bu ülke bu millet sıradan olsaydı inanın bana başımızda bunca gaile olmazdı. Sınırlarımızın hemen ötesi kana bulanmış olmazdı. Ülkemizdeki bazı gafiller kendi medeniyetlerinin büyüklüğünün farkında olmayabilir ama karşımızdakiler bunun çok iyi farkındadırlar.

Bu millet sıradan bir millet değil. Bir kesim bunu inkar etmek için uğraşsa da biz sıradan bir millet değiliz.

Üniversitelerle yetinmeyip liseleri kaşıyorlar. Liselilere kulak ver diyorlar . Önce sen kulak ver. Önce sen millete kulak ver. Önce millete saygı duyacaksın. Bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin. Yaratılmışların en şereflisi olan insan Allah tarafından bu çiftçidir bu profesördür diye ayırt edilmemiştir. Sen nasıl ayırt edebilirsin!

Bu ülkenin Cumhurbaşkanına her türlü hakareti edeceksiniz hem de korkudan bahsedeceksiniz. Boş atıp dolu tuttuğunuz günler artık geride kaldı. Millet ve milletin değerleriyle kavga etmekten vazgeçmezseniz kendi çirkinliğiniz içinde boğulup gideceksiniz.

Bize şah damarımızdan daha yakın olan Allah'ımızdır başka kimse yok. Bunu böyle bilin. Ben genç kardeşlerime şunu hatırlatıyorum. Gelin bu milletin husumetine değil hizmetine talip olun. Yeterki yüzünüzdeki maskeleri çıkarın içinizdeki nefretten kurtulun diyorum.

Elimizden bu yalancılar için Allah'tan utanma hissi istemekten başka bir şey gelmiyor.

“Vize derdinde değiliz”

Bu millet vizenin geri kabulün derdinde değil. Eğer Türkiye kapıları açar da mülteciler Avrupa’ya yürürse ne yaparız diye tutuştular. Biz bu insanlara ev sahipliği yapıyoruz. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz.

Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz. Erdoğan sizin bu çirkin yüzünüzü ortaya koyduğu için çılgına dönüyorsunuz.

"Referanduma gidebiliriz"

Bu millet oradan gelecek vizeymiş, kabulmüş bunların peşinde değil, asıl sizTürkiye'nin peşindesiniz. Siz verdiğiniz sözde durmuyorsunuz, sizin çirkin yüzünüz bu. AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz.

İngiltere her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu söylüyordu, şimdi ne oldu?

Avrupa Birliği, siz bizi halkının büyük çoğunluğu Müslüman olduğu için kabul etmiyorsunuz.

AB'de ayrımcılık var, terör tanımı gibi bir konu üzerinden üzerimize gelirse konuyu milletimize rahat anlatırız.