Abone Ol

Erdoğan'dan emeklilere müjde: Çalışmayan emekliye bir defaya mahsus 5 Bin lira ikramiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi. Erdoğan ödemelerin kasım ayında başlayacağını duyurdu.

Erdoğan'dan emeklilere müjde: Çalışmayan emekliye bir defaya mahsus 5 Bin lira ikramiye

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Beştepe'de toplandı. Ekonomi, terörle mücadele ve bölgesel gelişmeler başta olmak üzere birçok konu Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda ele alındı. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye Yüzyılı'nı adaletin yüzyılı yapma hedefine adım adım yaklaşıyoruz. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda sınırları içinde ve dışında izleyeceği hareket tarzına ilişkin stratejimizi hayata geçiriyoruz.

Emeklilerin yaşadığı sıkıntıyı çok iyi biliyoruz. Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Bir defata mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmaya karar verdik. Bu ödemeler Kasım ayında emeklilerimizin hesabına yatırılacaktır.

Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz. Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz pazarlama, satış ilan sınırlamalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek.Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı reklam yapan firmalar ile, etiketi ile kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyet ile duruyoruz

Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bakanlıklarımıza yeni hazırlıklar yapmaları noktasında gerekli talimatları vermiştik. Toplantımızda yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışan emekliler bunun dışında kalacak. Bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yıl başından sonra da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz.