Abone Ol

Erdoğan'dan dikkat çeken Özgür Özel açıklaması: Kapımız açık..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası 'diyalog kanallarını açık tutma' çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Özel'e yanıt verdi: Sayın Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok...

Erdoğan'dan dikkat çeken Özgür Özel açıklaması: Kapımız açık..

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim sonrası yapılan ilk kabine toplantısı sonrası gazetecilerle sohbet etti. 

Erdoğan kendisine 'birlikte çalışma' çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e cevap verdi. 

"CHP'nin Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlenen Kabine toplantısı sonrası, Külliye'de beraber geçdiği gazetecilere yaptığı açıklamalar özetle şöyle: 

- (Bağdat ziyareti) Özellikle Irak tarafı bizim bu ziyaretimize çok önem veriyor. Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğalgaz ve petrol akışı konuları var onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

- (Putin’in ziyareti) Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz. Türkiye ziyareti ile ilgili henüz tarih netleşmedi. Bu konu da inanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir.

- (Öğretmen ataması) Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor.

'RANDEVU İSTEYECEĞİM, TERCİHİM ÇANKAYA KÖŞKÜ' DEMİŞTİ

Bayram öncesi Sabah gazetesine konuşan CHP Genel Başykanı Özel, Erdoğan'ı arayarak bayraminını kutlayacağını ve randevu isteyeceğini söylemişti: "Nereye randevu verirse orada görüşeceğim. 'Ben senin yanına gelmem' yok, böyle bir siyaset izlemeyeceğim. Tercih ederim ki Çankaya Köşkü'nde buluşalım çünkü orada da Sayın Erdoğan'ın çalışma odası var. Ve bu ülkenin meselelerini çözeceğiz. 

Sert muhalefet yapacağız ancak nezaketten ve makamlara saygıdan asla taviz vermeyeceğiz. Ben milletin göreve getirdiği bir insanı yok sayarsam, o zaman kendi belediye başkanlarımın da yok sayılmasını göze alırım. Bu doğru bir şey değil.

Diyalog kanallarının açık tutulması gerekiyor. Erdoğan’a birlikte çalışmak zorunda olduğumuzu ve dönem dönem istişare etmemiz gerektiğini anlatacağım."