Abone Ol

Erdoğan'dan CHP'ye İnce tepkisi: Haklarını verelim şaşırttılar, gariban, karikatür tip!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Kasım 2019'dan 24 Haziran 2018'e çekilen cumhurbaşkanlığı ve genel milletvekili seçimleriyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'dan CHP'ye İnce tepkisi: Gariban, karikatür...

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye birtakım eleştiriler yönelten Erdoğan, "CHP Genel Başkanı seçilemeyen bir ismi, Cumhurbaşkanlığı için önerdiler" dedi.

İnce için "gariban", "karikatür tip" benzetmelerini yapan Erdoğan, "Tek dertleri var, o da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak" diye konuştu.

"Haklarını verelim, şaşırttılar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel'in kendisine yönelik olarak "Onu en çıldırtacak zamanda, en çıldırtacak adayı açıklayacağız" dediğini hatırlatan Erdoğan, "Çıldırtmadılar ama haklarını verelim, şaşırttılar" ifadesini kullandı.

"Saray'ı üniversite yapacağım" vaadine tepki

Erdoğan, Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) devredeceği yolundaki vaadine de tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı adaylarını isim vermeden eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Muhalefete baktığımızda, biri gözüne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, öteki devletin uçaklarını, beriki yeni yönetim sistemini kestirmiş, 'İlla biz bunları yok edeceğiz' diyorlar. Biri Çankaya'ya gidip orada yatacakmış, biri burayı gençlere verecekmiş. Böyle politika olur mu? Bu nasıl cüce bir politikadır. Böyle politika yapacağını zannedenler bu milleti ne zannediyor? Millet gerekeni 24 Haziran'da verecektir. Bunlar çok basit, popülist politikalar. Bunlar artık mazide kaldı."

"Milletim 'tamam' derse, kenara çekiliriz"

Genel başkanlığını yürüttüğü AKP'nin grup toplantısında konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

O milletvekillerini ağlata ağlata nöbete gönderdiler. Şimdi de seçmenlerine başka partilerin adayları için seçim kurullarında görev çıkartmışlar. Bunu da demokrasiyle açıklıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde siyaset mühendisliği hesapları için milletvekili pazarlam siyasetin kuralları içinde yoktur. Korkarım bu hesap CHP'nin toptan satışına kadar gider.

Fazla uzatmak istemiyorum. Nasıl olsa CHP bunun hesabını millete tek tek verecektir. Burada bir sıkıntımız var. Seçim kampanyasında CHP'nin başındaki zata mı, yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız? Perdenin önünde bir figür, tüm konuşmaları ve hareketi arkadaki kuklacı yapar. Biz sopanın ucundaki figürle uğraşacağız, sopayı tutanla mı uğraşacağız. Bizi çıldırtacaklarını söylemişlerdi, haklarını verelim. Çıldırtmasalar da şaşırtmayı başarıdılar.

Hep söylediğim gibi hizmet yarışını da, siyaset yarışını da hep kendi kendimizle yapmak zorunda kaldık. Hamdolsun, milletimize olan hizmet aşkımızla cumhuriyet döneminde yapılan hizmetlerin 3 katı, 5 katı, 10 katı hizmetlere imza attık. Kimse bizi kriterleri yükseltmeye zorlamadı. Hepsini kendi irademizle hayata geçirdik. Çünkü büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin ihtiyacı buydu.

Değerli kardeşlerim, biz bugüne kadar hep değişimden, yenilikten, gelişmeden yana olduk. İcraatlarımızı da bu doğrultuda yaptık. Buna karşılık muhalefete baktığımızda, biri gözüne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, öteki devletin uçaklarını, beriki yeni yönetim sistemini kestirmiş, "İlla biz bunları yok edeceğiz" diyorlar. Biri Çankaya'ya gidip orada yatacakmış, biri burayı gençlere verecekmiş. Böyle politika olur mu? Bu nasıl cüce bir politikadır. Böyle politika yapacağını zannedenler bu milleti ne zannediyor? Millet gerekeni 24 Haziran'da verecektir. Bunlar çok basit, popülist politikalar. Bunlar artık mazide kaldı. Kimse bunları yutmuyor. Ya millet neyi yıkacağınızın değil, neyi inşa edeceğinizin projesini bekliyor. Zaten bugüne kadar dikili bir ağacınız yok, neyi dikeceksiniz, onu söyleyin. Kafanızda Türk milleti için akılda alacak, dertlere derman olacak, tarihe geçecek bir projeniz var mı, onu söyleyin. Manifestomuzu paylaştık, inşallah yakında projelerimizi de paylaşacağız.

Tek bir dertleri var. O da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak. Bizi İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na da, AK Parti Başkanlığı'na da, Başbakanlığa da, Cumhurbaşkanlığına da milletim getirdi. Onlar "Tamam" derse, kenara çekiliriz. Kim bugüne kadar hukuksuz bir şekilde yıkmaya kalktıklarında milletimizle karşısında olduk. İnşallah yıkım ekibiyle 24 Haziran'da milletimizle karşılarında olacağız.