Abone Ol

Ayasofya’da ilk Cuma namazını Erdoğan kıldıracak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüsnü Bayramoğlu'nun 'Cuma namazını sizin kıldırmanızı istiyoruz' talebine yanıt verdi.

Ayasofya’da Cuma namazını Erdoğan kıldıracak mı?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bediüzzaman Said Nursi'nin, 'Ayasofya'nın açılmasını ben göremeyeceğim. Kabrimden seyredeceğim. Hüsnü görecek' dediği talebesi Hüsnü Bayramoğlu'nu aradı. Bayramoğlu'nun 'Cuma namazını sizin kıldırmanızı istiyoruz' sözlerine Erdoğan gülümseyerek, 'O kadar da değil' yanıtını verdi.

ERDOĞAN: SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR UYUMADIM

Gazeteci Cengiz Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi anlatarak "Sayın Cumhurbaşkanımla konuştum ve ailemizin büyüğü olarak o tarihi Ayasofya nutku için tebrik ettim. Bir de gazeteci sorusu sordum tabi. 'O gece nasıl uyudunuz?' dedim. Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım' dedi. Nasıl uyusun ki... Kime nasip olur böyle bir şey?" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada #CumayıReisKıldırsın çağrısı yapılmıştı

Ayasofya’da ilk Cuma namazını Erdoğan kıldıracak mı? - Resim: 1#CumayıReisKıldırsın çağrısı sosyal medyayı salladı

Ayasofya'nın müzeden camiye çevrilmesi kararının ardından sosyal medyada #CumayıReisKıldırsın çağrıları trend topic olmuş, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın başlattığı etikete binlerce destek tweeti yağmıştı.