Abone Ol

Erdoğan: Teröre Bulaşanların Gözünün Yaşına Bakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesindeki protestolar hakkında, "Teröre bulaşmamış olan gençlere sahip çıkmak hükûmet olarak görevimiz, bulaşanların gözünün yaşına bakmayacağız." dedi.

Erdoğan: Teröre Bulaşanların Gözünün Yaşına Bakmayacağız

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlayan protestolara ilişkin konuşurken, "Son dönemde İstanbul'daki hadiselerde gördüğümüz şekilde, zihni ve kalbi olarak ülkesiyle, milletiyle, değerleriyle bağı kopmuş bir kesimin varlığına üzüntüyle şahit oluyoruz.

Teröre bulaşmamış olması şartıyla bu gençlere sahip çıkıp ülkemize kazandırmamız hükûmet ve parti olarak görevlerimiz arasındadır. Elbette teröre bulaşmış olan, örgütlerin oyuncağı haline gelen, şiddeti hak arama vasıtası olarak görenlerin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısına çıkaracağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6'ncı olağan il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Boğaziçi eylemleri üzerinden muhalefete yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimler var bu işin içinde? Ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı kadın var. Yine bir siyasi partinin, ismini vermeye gerek yok, Genel Başkan Yardımcısı ve farklı bir görevlisi var. Sizin orada ne işiniz var? Gidin siyaset yapın. Oradaki gençleri tahrik etmenin anlamı ne?" dedi. Erdoğan, "Ana muhalefetin başı her gün konuşuyor.

Öbür muhalefet partisi, dağdan, PKK'dan destek alıyor. Kadıköy'de gösteri yapmaya yeltendiler. İyi Parti... İsmi iyi ama kendisi maalesef... O da bu işin içine karıştı. Bunlara cevap vermeyecek miyiz? Ortalığı mı karıştırmak istiyorsunuz? İlim yuvalarımızı tahrik etmeye, terörize etmeye kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

"Aile"nin önemine pek çok kez vurgu yaparak "kırmızı çizgimiz" diyen Erdoğan, "Ailelerimiz çok kutsaldır. Her fırsatta ailenin, aile kurumunun önemine işaret ediyoruz. Türkiye olarak bugüne kadar maruz kaldığımız saldırılara karşı koyup geleceğimize güvenle bakabilmemizi aile yapımızın sağlamlığına borçluyuz, ailenin direği annedir. Bu lezbiyenlerin, mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım. Ailenin direği anne. Annelerimizle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz" diye konuştu.

"Teröre bulaşmamış gençlere sahip çıkmak görevimiz"

Eğitimde ve sağlıkta kurduğumuz güçlü altyapının gerisindeki en önemli sebeplerden biri sağlıklı ve birikimli nesiller yetiştirmektir. Gözümüzün nuru olan çocuklarımızın sadece kariyerlerini değil, milli ve manevi değerlerimizle donanmasını da düşünmek zorundayız. Son dönemde İstanbul'daki hadiselerde örneklerde gördüğümüz şekilde zihni ve kalbi olarak ülkesiyle, milletiyle, değerleriyle bağı kopmuş bir kesimin varlığına da üzüntüyle şahit oluyoruz. Teröre bulaşmamış olması şartıyla bu gençlere sahip çıkıp ülkemize kazandırmamız hükümet ve parti olarak görevlerimiz arasındadır.

Kendi ülkelerinde Senato basanları terörist ilan edenlerin Türkiye'de rektörlük basmaya kalkanları hak arayacısı olarak göstermesindeki iki yüzlülük bize sorumluluklarımızı unutturamaz. Kendi ülkelerinde sokakta en ufak taşkınlık gösterenlerin başını azanların, ülkemizde sokakları terörize edenleri masum göstermeye çalışanları da önemsemiyoruz.

"Dışarıdan tahriklerle böyle oyuna geliyorlar"

Elbette teröre bulaşmış olan, örgütlerin oyuncağı haline gelen, şiddeti hak arama vasıtası olarak görenlerin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısına çıkaracağız. Teröre bulaşmamış, devletine ve milletine husumeti hayatının merkezine yerleştirmemiş her evladımızı sahiplenmek görevimizdir. Göreve geldiğimizde Türkiye'de 76 üniversitemiz vardı. Bu sayı 207'ye çıkardık. Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz yok. Boğaziçi Üniversitesi'nde kısmi bir azınlık maalesef rektörünün odasını işgale yelteniyor. Bu, bu kadar önemli bir üniversitenin öğrencilerinin tamamını hedef alan bir anlayış değil, ama oradaki bir kısım genç ne yazık ki dışarıdan tahriklerle böyle bir oyuna geliyor.

"Ortalığı mı karıştırmak istiyorsunuz?"

Kimler var bu işin içinde? Ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı kadın var. Yine bir siyasi partinin ismini vermeye gerek yok, Genel Başkan Yardımcısı ve farklı bir görevlisi var. Sizin orada ne işiniz var? Gidin siyaset yapın. Oradaki gençleri tahrik etmenin anlamı ne?

Ana muhalefetin başı her gün konuşuyor. Öbür muhalefet partisi, dağdan, PKK'dan destek alıyor. Kadıköy'de gösteri yapmaya yeltendiler. İyi Parti... İsmi iyi ama kendisi maalesef... O da bu işin içine karıştı. Bunlara cevap vermeyecek miyiz? 206 üniversitede hiçbir şey yok. Ortalığı mı karıştırmak istiyorsunuz. İlim yuvalarımızı tahrik etmeye, terörize etmeye kimsenin hakkı yok. Sokaklarda küresel fitnecilerin ve içimizdeki aparatlarının sinsi oyunlarının meze edilmeye çalışan çocuklarımızın ailelerine sesleniyorum: Evlatlarınıza sahip çıkın, lisededeki, üniversitedeki evlatlarınıza sahip çıkın. Meydanı onların heyecanlarını kendi çıkarları için kullanan profesyonel provokatörlere bırakmayın, bu oyunu hep birlikte bozalım. Üzerine eğilmemiz gereken yer ailedir. Ailede de annedir.

Aile yapımızın uzunca bir süredir, doğrudan ya da dolaylı ama hepsi de bilinçli bir saldırı dalgasında olduğunu biliyoruz, milletimize medya yoluyla dayatılan çarpık toplumsal mesajların aile yapısını çökertmeyi hedef aldığını görüyoruz. Amaç, bireyi aileden kopartmak. Bu senaryoda kısmen de olsa ilerleme sağlanmıştır. İnşallah bu sinsi oyunu hep birlikte bozacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkacağız. Annelerimize güveniyorum. Ülkemizin 2023'de annelerimizle birlikte çok daha farklı hazırlandığını görüyorum.