Abone Ol

Erdoğan'a yakın isim: Gül, Davutoğlu ve Babacan'ın yargılanması...

AKP Kurucuları arasında da yer alan Vahit Özdemir siyasi mevtalar" diye tanımladığı Gül, Davutoğlu ve Babacan'ı hedef aldı.

Erdoğan'a yakın isim: Gül, Davutoğlu ve Babacan'ın yargılanması...

23 Haziran seçiminin ardından yeni parti çalışmaları hız kazandı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrı, Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ise Abdullah Gül’ün desteğiyle ayrı parti çalışması yaptığı konuşuluyor.

Her iki isim de çalışmalarını sürdürürken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasaklı olduğu 2001 yılından itibaren yanında olan Vahit Özdemir, yeni parti kuracak isimlere çok sert tepki gösterdi.

Vahit Özdemir, Erdoğan için sıradan biri değil. 2001 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda 'uzman' olarak görev yapan Özdemir, o dönem Erdoğan, ABD'nin Büyükelçisiyle görüşmesini sağlayan isim.

Erdoğan'ın Danıştay'daki işlerini de çözen Vahit Özdemir, Fazilet Partisi'nin kapatılacağını da dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin'le görüşüp Erdoğan'a karardan önce söylemişti.

“SİYASİ MEVTALARIN PARTİ KURMAK İÇİN ÇABALADIKLARINI BÜYÜK BİR İBRETLE İZLEMEKTEYİZ”

AKP Kurucuları arasında da yer alan Vahit Özdemir, İzmir’in yerel yayın organlarından Son Kale İzmir’den Mustafa Akbaş’a konuştu.

Özdemir, "siyasi mevtalar" diye tanımladığı Gül, Davutoğlu ve Babacan'ı hedef aldı. "Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde rüyalarında dahi göremeyecekleri mevkii ve makama ulaşan eski siyasi mevtaların parti kurmak için çabaladıklarını büyük bir ibretle izlemekteyiz" diyen Özdemir, şunları söyledi:

"Cidde'de sıradan bir memur olan Abdullah Gül, rahmetli Erbakan sayesinde milletvekili, Erdoğan sayesinde ise Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmuştur. Melih Gökçek'in katipliğini yapan Ali Babacan Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olmuştur. Sıradan bir üniversitede öğretim görevlisi, Erdoğan sayesinde Başbakan Başdanışmanı, Dışişleri Bakanı, Konya'dan milletvekili ve Başbakan olmuştur. Bu üç zat-ı muhterem birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde maalesef Sayın Cumhurbaşkanımızın altına oymaya kalkmaktadırlar. Anadolu'da bu tür insanlara ‘üç günlük seyisliğiyle bize ata binmeyi öğretiyorlar, anasına çıkan at’ derler."

“PENSİLVANYA ZİYARETİNİN HESABINI VERMELİ”

Özdemir, Davutoğlu'nun izlediği yanlış dış politikayla Türkiye'yi Rusya ile savaşın eşiğine getirdiğini, Suriye ve Mısır'da ise bataklığa sürüklediğini belirtirken, "Başbakan'ın müsaadesini almadan FETÖ'yü danışmanlarıyla birlikte Pensilvanya'da ziyaret eden Davutoğlu bunun hesabını vermelidir. 15 veya 16 saniye hava sahamızı ihlal ettiği için Rus uçağının düşürülmesi talimatını kim vermiştir? Rusya ile ilişkilerimizi bozarak Türkiye'yi savaşın eşiğine getiren macareperest Davutoğlu'nun kuracağı siyasi partiye kim itibar eder? Dışişleri Bakanlığındaki sınav sistemini değiştiren ve FETÖ'cülerin palazlanmasını sağlayan kimdir?" dedi.

“GÜL SİNSİNCE ONLARI KULLANIYOR”

Abdullah Gül'ün sinsice davranıp saman altından su yürüttüğünü, Babacan ve Davutoğlu'nu piyon olarak kullanmaya çalıştığını söyleyen Özdemir, Ali Babacan'ın ise kibirli ve asosyal olduğunu söyledi. Özdemir, "Babacan Çıkrıkçılar yokuşunda çul/çaput satarken bugünkü servetini nasıl elde etmiştir?" diye de sordu.

“YARGILANMALARI BÜYÜK ZARURET ARZ ETMEKTEDİR”

Vahit Özdemir, şöyle devam etti:

"Gül, Babacan ve Davutoğlu sahte sicil raporları doldurdukları mahkeme kararıyla sabit olan diplomatların yargılanmasına izin vermemişler ve sahteci bürokratların/diplomatların zaman aşımından faydalanmalarını sağlamışlardır. Dışişleri Bakanlığı'nı FETÖ'nün karargahı haline getirmişlerdir. Yüzlerce FETÖ'cüyü devlet dairelerine ve kilit noktalara yerleştiren, danışmanları yargılanan ve hapse atılan Gül, Babacan ve Davutoğlu'nun hesaplarını aziz milletimize vermesi veya mahkemelerde yargılanması büyük bir zaruret arz etmektedir."

“ERDOĞAN'IN BAĞRI KARACAAHMET MEZARLIĞI'NA DÖNDÜ”

Bu üçlünün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihanet ettiğini belirten Özdemir, "Sayın Cumhurbaşkanımız himaye ettiği sigara dumanı kadar ağırlığı olmayan insanlardan o kadar ihanet görmüştür ki bağrı Karacaahmet Mezarlığı'na dönmüştür" ifadelerini kullandı. Emekli Konsolos Vahit Özdemir, Türkiye'de şuan yeni bir siyasi partiye ihtiyaç olmadığını söylerken, "Yarı aydın Brütüslere aziz milletimizin Haziran-2023'de yapılacak olan seçimlerde gereken cevabı vereceğine yürekten inanıyorum" dedi.