Abone Ol

Erdoğan'a suikast timinin komutanı Sönmezateş Adil Öksüz'le ilgili iki isim verdi: Onlar biliyor...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a suikast girişimine ilişkin davada ifade veren eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, “Pandora’nın kutusu daha açılmadı” dedi.

Sönmezateş Adil Öksüz'le ilgili iki isim verdi: Onlar biliyor..

Davada biri firari 37 askerin de aralarında bulunduğu 44’ü tutuklu 47 sanığın yargılanmasında Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

‘Birçok insanın tutuklanmasına neden oldular’

Duruşmada konuşan Sönmezateş, Havva Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli E.M. ve Ş.B.’yi Ergenekon ve Balyoz davalarında birçok kişinin tutuklanmasına neden olmakla suçlarken, “Ben görevim zamanında Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığım sırasında bu adamları MİT ve emniyete bildirmiş bir insanım. Şimdi bunlar çıkmış, benim için ‘FETÖ’cü’ diyerek itiraflarda bulunuyor. Birçok insanın tutuklanmasına neden oldular, o adamlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum” dedi.

İki ismin pis işlere bulaştığını söyleyen Sönmezateş, “Pandoranın kutusu daha açılmadı” deyince, mahkeme başkanı Emirşah Baştoğ’dan “Bunlar bizim konumuz değil” yanıtını aldı.

‘Ünal’a gidip darbe uyarısı yaptı’

Sönmezateş, şöyle devam etti: “115 bin yıl hapis cezasıyla yargılanıyorum ama siz bunlara ‘dava konusu değil’ diyorsunuz. Ankara’da villada olduğum iddia edilen tarihlerde benim nerede olduğumu devlet biliyor. E.M., 17 Haziran 2016 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’a gidip darbeyle ilgili uyardı, buna ait bilgi de delil dosyasındaki ifadesinde yer almaktadır.”

E.M. ve Ş.B.’nin komutanlıkta Alevilere yönelik operasyon başlattığını ve darbe girişiminin firari isimlerinden Adil Öksüz’le ilişkilerinin bulunduğunu öne süren Sönmezateş, “İki isim Adil Öksüz’le ne sıklıkta, nerede konuştular. Onlara bunların sorulmasını istiyorum” diye konuştu.