Abone Ol

Erdoğan'a saldırıyı koordine eden darbeci Gökhan Sönmezateş: Cemaatçilerin oyununa geldim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı oteldeki saldırıyı koordine eden Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş'den bomba itiraflar geldi.

Erdoğan'a saldırıyı koordine eden darbeci: Cemaatçilerin oyununa geldim!

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından kaldığı otele yönelik yapılan ve 2 polisin şehit olduğu baskının kilit ismi Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş'ın verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı.


Darbe girişiminin yaşandığı gece Marmaris'te  Marmaris baskınıyla ilgili itiraflarda bulunan Sönmezateş "Darbe yapmak isteyen ekibin içinde bulundum. Marmaris'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı almaya gittik. Bunun suçunun da idam olduğunu biliyorum. Ancak kesinlikle cemaatçi değilim. Ancak cemaatçilerin oynuna geldim, Cemaatçiler tarafından kandırıldım" dedi.

"EŞİME HABER VERİN BANA BOŞANMA DAVASI AÇSIN"

Hayatı boyunca cemaatçilerin içinde bulunmadığını ileri süren Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş'in savcılık yetkililerinden özel bir isteği de olduğu öğrenildi. Sönmezateş'in "Eşime haber verin bana boşanma davası açsın. Çünkü ben büyük bir suç işledim. Çocuklarım soyisimlerini değiştirsin" dediği belirtildi.

"SAĞ YA DA ÖLÜ ANKARA'YA GETİRİN"

Tuğgeneral Gökhan Sönmez, Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı otele baskına giden, 14'ü özel kuvvetler, 13'ü Arama Kurtarma Timi ve 2'si SAT komandosundan oluşan ekibe komuta etmişti. Sönmez'in Çiğli 2. Anajet Üssü'nde yaptığı konuşmada, "Ülkede şuanda bir darbe meydana geldi. Biz Genelkurmay'a bağlıyız. Orgeneral Hulusi Akar'ın emir ve talimatları doğrutusunda görev yapıyoruz.

Erdoğan'a saldırıyı koordine eden darbeci Gökhan Sönmezateş: Cemaatçilerin oyununa geldim! - Resim: 1

Marmaris'e bir otelde kalmakta olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı mümkünse sağ, son çare ölü olarak Ankara'ya getirin. Gerekirse ölün ama Cumhurbaşkanı'nı kesinlikle Ankara'ya götürün" dediği belirtilmişti.

internethaber