Abone Ol

Erdoğan'a en yakın isim: Hasan Doğan'a kitap fuarında büyük ilgi

19'uncusu düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, okurlar ile yazarları buluşturdu. Fuarın son gününde, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Doçent Doktor Hasan Doğan da kendi standında yerini aldı. Yoğun ilgi gören kitaplarını okurlar için tek tek imzaladı. Doğan İsrail-Hamas savaşında 'barışın formülü'nü de verdi.

Erdoğan'a en yakın isim: Hasan Doğan'a kitap fuarında büyük ilgi

ATO Congresium bu kez kapılarını kitapseverlere açtı.19’uncusu düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, son gününde de doldu taştı. Stantlarının önünde adım atacak yer yoktu. 10 günde 500'ü aşkın yazarı ağırlayan fuarda Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Doçent Doktor Hasan Doğan da kitaplarıyla yerini aldı.

TV100'ün haberine göre, Gencinden yaşlısına her kuşaktan okur, Doğan’ın "İslam ve Barış" ile "İslam ve Savaş" kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Doçent Doktor Doğan, Gazze'de yaşanan insanlık dramına da değindi. İsrail'in katliamlarına tepki gösterdi. Çift devletli çözüm vurgusu yaptı.

Doğan "Kitaba ilgi, umut verici. İslam'da savaş ahlakını ele alıyor. İslam'ın öğretileri doğrultusunda, kadına ve çocuğa dokunulmaz, ağaç kesilmez, hayvana zarar verilmez ve kiliseye saygı gösterilir. Ayrıca, Hazreti Peygamber'in ve İslam'ın savaş mantığında merhametin ve adaletin öne çıktığı vurgulanmaktadır. Umuyoruz ki, bu acı durum en kısa sürede sona erer. Ancak, problemin ateşkesle veya savaşın sona ermesiyle son bulması pek muhtemel görünmüyor. İki devletli bir çözüm oluşmadıkça ve Filistin halkı müstakil bir devlet kurmadıkça, aslında sorunun hiçbir zaman tam anlamıyla sona ermeyeceği bir gerçektir. Umuyoruz ki, o günler de bir gün gelir ve bu uzun süren sorun çözüme kavuşur." ifadelerine yer verdi.