Abone Ol

Erdoğan'a 2 yıl ömür biçmişler! Taraf'tan şok manşet!

ABD merkezli özel istihbarat kuruluşu STRATFOR; doktorlarının, Erdoğan'a iki yıl ömür biçtiğini yazdı.

Erdoğan'a 2 yıl ömür biçmişler! Taraf'tan şok manşet!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ameliyatı sonrasında Faruk Demir adlı kaynağının istihbaratını değerlendiren ABD merkezli özel istihbarat kuruluşu STRATFOR; doktorlarının, Erdoğan’a iki yıl ömür biçtiğini yazdı.

Bu spekülatif istihbaratın dayandırıldığı kaynak ise "Başbakan Erdoğan’ı ameliyat eden ekibin başındaki cerrah" sıfatı ile STRATFOR yazışmalarına girmiş.

Taraf’ın haberine göre STRATFOR uzmanları arasında geçen ve WikiLeaks’in bugün dünyaya duyuracağı elektronik postada şu değerlendirmeler yer alıyor:

Tarih: 10/12/2011 20:04:53

Kimden: bhalla@stratfor.com

Kime: alpha@stratfor.com Metin

KAYNAK: TR325 ve onun iş ortağı

ATFEDİLECEK KİŞİ: STRATFOR kaynağı

KAYNAK TARİFİ: Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu’nun eski bir üyesi, Erdoğan’ın danışmanı ve enerji uzmanı bir müzakereci

YAYINLANMA DURUMU: Evet

KAYNAK GÜVENİLİRLİĞİ: B

UNSUR GÜVENİLİRLİĞİ: B

ÖZEL MUAMELE: Alpha

KAYNAKLA İLİŞKİ KURAN: Reva TR325’in iş ortağının eski bir sınıf arkadaşı, Erdoğan’ın geçirdiği son ameliyatı (Başbakan’ın 26 Kasım 2011’deki ilk ameliyatı kastediliyor) yapan ekibin başındaki cerrahmış. Bu cerrah, Erdoğan’ın kolon kanseri olduğunu ancak metastas yapıp yapmadığını görmek için gerekli olan ikinci biyopsi sonuçlarını henüz görmediklerini söyledi. Son ameliyatta Erdoğan’ın kalın bağırsağından 20 santimetre kesmişler. (Ortalama bir kalın bağırsağın uzunluğunun 1.5 metre olduğunu araştırıp buldum.) Bu hakikaten önemli bir ameliyat. Erdoğan bir süre için seyahat edemeyecek ve en az iki-üç ay boyunca yanında bir kolonoskopi torbası taşıması gerekecek. (Başbakan’ın 10 Şubat’ta geçirdiği ikinci ameliyatta bu torbanın alındığı daha sonra medyaya yansıdı.) Ancak prognoz (hastalığın gidişatına ilişkin öngörü) pek iyi görünmüyor. Cerrah, Erdoğan’ın iki yılı kaldığı tahmininde bulunduklarını söylemiş.

Bunun AKP içinde büyük çatlaklara yol açması yüksek ihtimal. Gül’ün fazla bir desteği yok. Davutoğlu, herkesin onun altını oymaya çalıştığı konusunda paranoyak (onunla TR325 arasında kesin bir çekişme var.) Erdoğan’ın kime güvendiğini sorduğumda, iki isim zikredildi –Ali Babacan (Başbakan Yardımcısı) ve Taner Yıldız (Enerji Bakanı.) İki kaynak da ABD’nin bu duruma nasıl bir bir tepki vermesinin beklenebileceğini soruyorlardı. CHP hâlâ çok bölünmüş bir halde. İki kaynak da ordunun bu durumdan avantaj sağlayamayacağını düşünür gibi görünüyorlardı.