Abone Ol

Erdoğan'a 105 Yeni Yurt Açılışı Diye Ek Bina Açılışı Yaptırdılar

Erdoğan'ın açılışını yaptığı 105 yeni binanın yurt olmadığı, eski yurtlara eklenen yeni binalar olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'a 105 Yeni Yurt Açılışı Diye Ek Bina Açılışı Yaptırdılar

Türkiye'nin en temel sorunlarından biri üniversite öğrencilerinin barınması konusu. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı devlet yurtlarının yetersiz olduğu her fırsatta dile getirildi. Hükümet de bu sorunu çözme odaklı bir planı faaliyete geçirdiğini açıkladı.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanan proje kapsamında "Yeni 105 yurdun açılışının yapılacağı" ifade edildi. Açılış da 14 Eylül günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan tarafından yapılan açılışta her  yerde "105 yeni yurt binası" yazısı yazıldı. Herkes bunun yeni 105 yurt olduğunu anladı. Ancak işin gerçeği öyle olmadı. 

Erdoğan'ın açılışını yaptığı 105 binanın çoğu eski yurtlara eklemlenen yeni binalar oldu. Kamuoyuna ise 105 yeni yurt olarak sunuldu. 

Türkiye'de devlet yurtları büyük çoğunlukla kampus siteminde ve birçok binadan oluşuyor. Örneğin, Ankara yeni açılan Cebeci Yurdu 10 blok olarak yapıldı. 

BAKANI KENDİ KURUMU YALANLADI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ise Erdoğan'ın açılışı öncesi iktidara geldiiklerinde Türkiye'de devlete ait 195 yurt olduğunu şu anda 800 yurda ulaştığını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'nun internet sitesi Bakan Kasapoğlu'nu yalanladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun internet sitesinde devlete ait 331 yurt olduğu il il gösteriliyor.